Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Godhe, Anna-Lena (förf.) / Magnusson, Petra (förf.) / Magnusson, Petra (förf.) / Magnusson, Petra (förf.)
Dimensioner
18 x 199 x 148 mm
Vikt
215 g
SAB
Eabx,Eaac
ISBN
9789144159751

Digitalisering, literacy och multimodalitet

Häftad,  Svenska, 2023-01-03
315
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevernas digitala kompetens i skolans olika ämnen betonas starkt i läroplanerna. Digitaliseringens betydelse för lärande är en nyckelfråga för lärare, skolledare och samhället i stort. Men vad innebär digitaliseringen i skolan? Hur kan den bli en del av elevernas literacyutveckling? Och vad kan de ökade möjligheterna att uttrycka sig multimodalt betyda för elevernas lärande och lärarens undervisning?

Författarna resonerar om digitaliseringen av skolan och tar upp såväl potentiellt positiva som negativa aspekter. De sätter teorier om digitaliseringens inverkan på mänsklig kommunikation i relation till läsande, skrivande och samtalande samt diskuterar hur olika modaliteter - bilder, ljud, text - kan samverka i klassrumsarbete och undervisning. Genom konkreta exempel från ämnena svenska och historia ges en tydlig bild av vad digitaliseringen kan innebära för lärarens planering, genomförande av undervisningen och efterarbete.

Denna andra upplaga är anpassad till skolans styrdokument 2022 och uppdaterad med forskning och utveckling inom området.

Digitalisering, literacy och multimodalitet vänder sig till lärare och lärarstudenter med intresse för digitaliseringens möjligheter och utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalisering, literacy och multimodalitet
  2. +
  3. Skriva och samtala - Lärande genom responsgrupper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva och samtala - Lärande genom responsgrupper av Torlaug Løkensgard Hoel (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna