Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2023-03-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Högdin, Sara (förf.) / Lindqvist, Beatriz (förf.) / Runfors, Ann (förf.) / Vallström, Maria (förf.) / Wester, Julia (förf.) / Zackariasson, Maria (red.) / Gunnarsson, David (red.) / Wollin, Elisabeth (red.)
Dimensioner
8 x 216 x 152 mm
Vikt
310 g
SAB
Em
ISBN
9789144159805

Det komplexa uppdraget : kulturanalytiska perspektiv på skola, förskola och fritidshem

Häftad,  Svenska, 2023-03-21
348
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolans uppdrag är brett. Förutom att förmedla kunskap ska utbildning bygga på beprövad vetenskap, förmedla en värdegrund och fostra samhällsmedborgare. Som lärarstudent och som framtida lärare är detta viktigt att förhålla sig till.

Boken anlägger ett etnografiskt och forskningsanalytiskt perspektiv på skolans, förskolans och fritidshemmets verksamheter, med fokus på tre centrala aspekter:

* Demokratiuppdraget

* Interkulturalitet

* Hållbarhet

Det komplexa uppdraget utgår från det konkreta, vardagliga arbetet och introducerar de kulturanalytiska verktygen perspektivering, kontrastering och dramatisering i relation till skolkontexten. På så sätt bidrar boken till att bredda blivande och verksamma lärares förståelse för skolpraktiken. Dessutom erbjuder den läsaren redskap för att se, reflektera över och utveckla det egna handlandet, något som i förlängningen kan bidra till förändring av praktiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det komplexa uppdraget : kulturanalytiska perspektiv på skola, förskola och fritidshem
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »