Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2022-09-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Isufi, Gezim (förf.) / Eckeskog, Linn (förf.) / Erlandsson, Magnus (red.) / Riddersporre, Bim (red.)
SAB
Eab.01,E:d
ISBN
9789144160054
Att styra förskolan med värdegrund (häftad)

Att styra förskolan med värdegrund

Häftad Svenska, 2022-09-26
335
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förskolan präglas i dag av social, etnisk, kulturell, språklig och religiös mångfald, och ibland uppstår motsättningar när förskolans värdegrund möter medarbetares eller vårdnadshavares värderingar och traditioner. Barn behöver omges av trygga och tydliga vuxna, men riskerar att hamna i en förvirrande korseld av vuxnas olika uppfattningar och övertygelser.

I den här boken visar författarna hur olika värdegrundsrelaterade problem i mötet mellan hem och förskola kan förebyggas och hanteras för barnets bästa. Alla exempel i boken syftar till att öppna upp för reflekterande samtal och diskussioner kring förskolans värdegrunds uppdrag.

I boken diskuteras även de juridiska krav som ställs på förskolans värdegrundsarbete, liksom på förskolors främjande, förebyggande och åtgärdande arbete mot kränkande behandling och diskriminering.

Att styra förskolan med värdegrund är ett samarbete mellan forskare, utbildare, praktiker och jurister och riktar sig till såväl verksamma som blivande rektorer, förskollärare och barnskötare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att styra förskolan med värdegrund
  2. +
  3. Utvärdering och bedömning i skolan : för vem och varför?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvärdering och bedömning i skolan : för vem oc... av Agneta Hult, Anders Olofsson, Lisa Asp-Onsjö, Andreas Bergh, Hanna Eklöf (häftad).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »