Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2022-08-03
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Thomasson, Anna (förf.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
34 x 215 x 185 mm
Vikt
1280 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144160160
Boken om ekonomistyrning (häftad)

Boken om ekonomistyrning

Häftad,  Svenska, 2022-08-03
617
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok ger en bred introduktion till ämnet ekonomistyrning. Boken speglar ekonomistyrningens relevans för dagens organisationer inom näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle. Författarna går igenom de grundläggande modeller, verktyg och processer som traditionell ekonomistyrning erbjuder. Här märks ekonomiska ansvarsenheter, resultat- och balansräkning, kassaflödesanalys, nyckeltal, belöningssystem, budgetering, kalkylering på kort och lång sikt, internpriser samt avvikelseanalys.

Boken om ekonomistyrning utgår från att ekonomistyrningen har en central roll i att skapa mer hållbara organisationer och lägger betydande vikt vid aspekter som sociala och miljömässiga kostnader, projektstyrning, miljöinvesteringar och humankapital. Boken har därmed ett tydligt hållbarhets- och samhällsperspektiv.

Författarna betonar även vikten av att ekonomistyrningen utgör en välavvägd helhet genom den så kallade styrmixen. En genomtänkt styrmix ger verktyg för att motivera medarbetare att arbeta mot gemensamma mål och skapa konkurrenskraftiga organisationer.

Till boken finns ett rikt övningsmaterial i form av en övningsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om ekonomistyrning
  2. +
  3. Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hante... av Thomas Jordan (häftad).

Köp båda 2 för 1014 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »