Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2022-09-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 210 x 152 mm
Vikt
390 g
SAB
M:dd,Oad:dd
ISBN
9789144160245

Kulturanalys och metakultur

Häftad,  Svenska, 2022-09-15
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kultur är ett begrepp för hur människor tillsammans försöker bygga meningsfullheter, skapa gemensamma symboler och symbolsystem samt hitta berättelser, föremål och handlingar som kan fungera som gemensamma utgångspunkter. Behovet att analysera de fenomen som benämns kultur är stort och varierat, och kulturanalys har vuxit fram som ett kunskaps område i motsvarande utsträckning.

Denna bok är en introduktion till etnologisk kulturanalys med särskild betoning på metakultur, det vill säga olika former för "kultur om kultur", reflektioner och kommentarer till den egna kulturen som den upplevs av deltagarna själva. Med begreppet metakultur blir det också möjligt att analysera särskilda områden som populärkultur, kulturarv och konstarter med ett bredare kulturanalytiskt perspektiv.

Kulturanalys och metakultur vänder sig till studenter och forskare inom etnologi, kulturanalys, kulturstudier, museiutbildningar och närliggande områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturanalys och metakultur
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alf Arvidsson