Välfärdens paradoxer, spänningar och dilemman (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2023-09-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Elmersjö, Magdalena (förf.) / Eriksson, Nomie (förf.) / Jerndahl Fineide, Mona (förf.) / Johansson, Tore (förf.) / Hjelm Lidholm, Sara (förf.) / Löfström, Mikael (förf.) / Mauléon, Christina (förf.) / Norberg, Ida (förf.) / Palmqvist, Lina (förf.) / Rombach, Björn (förf.) / Sundin, Elisabeth (förf.)
Dimensioner
20 x 207 x 151 mm
Vikt
310 g
SAB
Oh
ISBN
9789144161006

Välfärdens paradoxer, spänningar och dilemman

Häftad,  Svenska, 2023-09-19
321
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den nordiska välfärdsmodellen, eller kanske snarare modellerna, lyfts ofta fram som goda exempel på hur samhället kan organisera stödet till dem som behöver det. Det handlar om personer i olika åldrar som av en eller annan anledning kan behöva stöd från samhället via vård, skola, omsorg och det vi kallar socialförsäkringar. Men även om mycket fungerar tillfredsställande innehåller välfärden, i nära nog vilken form som helst, paradoxer, spänningar och dilemman som behöver diskuteras ur olika perspektiv.

Den här boken tar upp tre fundament i välfärdens konstruktion - digitalisering, samverkan och organisering - som kan ses både som lösningar och som problem i olika sammanhang och i olika vetenskapliga discipliner. Ambitionen med boken är att främja reflektioner om de vägskäl som välfärden står i och inför.

Välfärdens paradoxer, spänningar och dilemman vänder sig till professionella som arbetar inom välfärden, till politiker med intresse av välfärden samt till studenter som har en framtid inom välfärdsarbete i åtanke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välfärdens paradoxer, spänningar och dilemman
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »