Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2022-07-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Uh
ISBN
9789144161150
Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar (häftad)

Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar

Häftad Svenska, 2022-07-29
211
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Hållbarhet är ett begrepp som används i allt fler sammanhang - och tycks kunna stå för nästan vad som helst. Men vad betyder egentligen hållbar utveckling? Denna bok ger en introduktion till begreppet hållbar utveckling, i alla dess nyanser och tolkningar.

Med avstamp i den historiska process som ledde fram till Brundtland- rapporten och FN:s hållbarhetsmål, beskriver författarna idén om hållbar utveckling och de huvudsakliga skiljelinjer som finns i hur begreppet förstås och används i dag. Denna andra och reviderade upplaga innehåller också en fördjupad diskussion om hållbarhetens etik och beskrivningen av olika aktörers arbete med hållbar utveckling har uppdaterats med nya konkreta exempel.

Hållbar utveckling - nyanser och tolkningar är skriven för dig som är nyfiken på begreppet hållbar utveckling och vill förstå det bättre. Den visar på mångfalden i diskussionen om hållbar utveckling och väcker frågor kring vad en hållbar utveckling kräver av oss - som individer, i våra yrken och som samhälle.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna