Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2022-09-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabiky
ISBN
9789144161365
Dans som undervisning : dans, pedagogik, estetik, etik - teori och metod (häftad)

Dans som undervisning : dans, pedagogik, estetik, etik - teori och metod

Häftad Svenska, 2022-09-19
387
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dans som undervisning

Teori och Metod

I boken presenterar författaren en teoretisk grund i spänningsfältet mellan danskonst och pedagogik, förankrad hos utbildningsteoretikern Gert Biesta, pragmatikern John Dewey och danspedagogen och forskaren Susan Stinson, samt en handfast dansmetodik för förskolans, skolans och fritidshemmets pedagogiska verksamhet.

Dans erbjuder barnet och eleven ett sätt att öppna sig för världen och med sin handlingskraft och fantasi gå i dialog med den, att estetiskt erfara en värld av kunskap och att etiskt vara med andra. På så sätt kan dans undervisa om vad det innebär att vara i världen, den värld vi är satta till att gemensamt förvalta och ta hand om.

Dans som undervisning, som här föreligger i en andra, lätt uppdaterad upplaga, vänder sig i första hand till lärare och lärarstudenter inom förskola och grundskola, anpassad skola och fritidshem som vill utveckla formerna för sin undervisning i dans, språk, matematik och naturkunskap, men också till beslutsfattare, skolledare, föräldrar och andra som är intresserade av dansens och konstens djupare betydelse för utbildning och pedagogik.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dans som undervisning : dans, pedagogik, estetik, etik - teori och metod
  2. +
  3. Undervisa i pedagogiskt drama

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i pedagogiskt drama av Viveka Rasmusson, Bodil Erberth (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »