Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2022-07-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eab.01
ISBN
9789144161440
Att leda kollegialt lärande i förskolan : en handbok (häftad)

Att leda kollegialt lärande i förskolan : en handbok

Häftad Svenska, 2022-07-13
385
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att leda kollegialt lärande i förskolan är en bok att använda som stöd i förskolans utvecklingsarbete. Den fokuserar på grupphandledningsprocesser och diskuterar handledning som en konkret metod för att åstadkomma ett kollegialt lärande. Texten är teore tiskt grundad men erbjuder framför allt en praktisk vägledning i konsten att handleda.

Författaren har själv flera års erfarenhet av handledarutbildningar för verksamma pedagoger, och utifrån sina kunskaper presenterar hon väl beprövade metoder och strukturer för samtal. Andra ämnen som tas upp är förhållningssätt inom handledning, gruppdynamik, dokumentation och etiska dimensioner.

Att leda kollegialt lärande i förskolan riktar sig främst till verksamma förskolepedagoger som vill utveckla det kollegiala lärandet på sin arbetsplats, men den är också lämplig som kurslitteratur vid handledarutbildningar.

Detta är en omarbetad version av boken Handledning för kollegialt lärande, med fokus på och exempel från förskolans verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att leda kollegialt lärande i förskolan : en handbok
 2. +
 3. Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i förskolan : förståelse, bemötande och pedagogiska strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett specialpedagogiskt förhållningssätt i försk... av Maria Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Cederberg-Scheike

 • Handledning för kollegialt lärande

  Annika Cederberg-Scheike

  Det kollegiala lärandet är centralt i arbetet att utveckla en skola och dess undervisning. Den här boken diskuterar handledning som en konkret metod för att åstadkomma ett kollegialt lärande. Texten är teoretiskt grundad men erbjuder framför allt ...

 • Praktisk handbok i kollegialt lärande : leda utvecklingsarbete i skola och förskola

  Annika Cederberg-Scheike

  Kollegiala arbetsformer är numera vanliga i skolutvecklingssammanhang. Men hur går sådant arbete till, rent praktiskt? Hur kommer du i gång och hur uppnår du kvalitet i lärprocesserna? Praktisk handbok i kollegialt lärande ger läsaren insikt i utv...