Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2023-05-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Anders Lagerdahl, Veronica Ljunglöf
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
355 g
SAB
Fc
ISBN
9789144161488

Krumelurkul 2 Läsa lätt Läsebok

Häftad,  Svenska, 2023-05-23
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
- väck läslusten redan från start

I Krumelurkul får vi följa vännerna Otis och Luna som bor i samma hus, Otis på första våningen och Luna på nionde. De går i samma klass och är kompisar. Torsten Bengtssons underfundiga texter förvandlar vardagliga händelser till spännande äventyr med mycket värme och stor igenkänning.

Läseboken består av tolv separata berättelser, uppdelade på 24 kapitel. Varje historia löper över två kapitel och spännande cliffhangers driver läsandet framåt. För varje ny berättelse har du möjlighet att fånga elevernas intresse på nytt. I början av läsebokens försvinner Lunas ödla Örjan. I bokens illustrationer får eleverna ledtrådar till var Örjan för tillfället gömmer sig, medan Otis och Luna fortfarande svävar i ovisshet. Klassen samlas kring högläsning av berättelsen och får en gemensam läsupplevelse med samtal om ord, begrepp och textens innehåll. Därefter följer enskild lästräning på elevens egen nivå.

De skönlitterära texterna i Krumelurkul finns på tre nivåer: Läsa lätt, Läsa mera och Läsa vidare. Läsa vidare är också den originaltext som klassen läser gemensamt. Förberedda genomgångar som presenterar ord och begrepp i texter underlättar förförståelsen. Textens innehåll tillsammans med bilderna ger en gemensam läsupplevelse och underlag för samtal. Genom det gemensamma läsandet guidas eleverna in i den enskilda läsningen på rätt nivå.

Läsa lätt är den enklaste nivån, för de elever som behöver en bearbetad text med mindre textmängd. Texten består av enkla meningar med rak ordföljd. Progressionen är långsam.

Läsa mera är mellannivån, med en kortare, bearbetad text, för de elever som läser med visst flyt och behöver träna mer. Orden är till största del ljudenligt stavade. Även på denna nivå är det en genomtänkt progression.

Läsa vidare-nivån är riktad till elever som har kommit långt i sin läsutveckling och läser med gott flyt. Denna bok är också den som klassen läser gemensamt. Den skönlitterära texten utmanar eleverna på flera sätt.

Läsa lätt
* tydlig koppling mellan text och bild
* bearbetad text med mindre textmängd
* meningarna är överlag enkla med rak ordföljd
* långsam och medveten progression
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krumelurkul 2 Läsa lätt Läsebok
  2. +
  3. Prima matematik Förskoleklass elevbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prima matematik Förskoleklass elevbok av Åsa Brorsson, Karolina Nygren (häftad).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson