Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2023-05-22
Upplaga
14
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 198 x 141 mm
Vikt
180 g
SAB
Ocb
ISBN
9789144162355
Handlingsoffentlighet och sekretess (häftad)

Handlingsoffentlighet och sekretess

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-05-22
235
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok behandlar dels de grundläggande bestämmelserna om allmänna handlingars offentlighet i tryckfrihetsförordningens andra kapitel, dels huvuddragen av innehållet i offentlighets- och sekretesslagen. Lagen reglerar inte bara undantagen från offentlig hets principen utan också offentliga funktionärers tystnadsplikt. Framställningen illustreras genom korta referat av viktigare rättsfall samt i fråga om sekretessen genom fingerade exempel från hälso- och sjukvårdens område. Boken ger även en orientering till europarätten på området.

Denna fjortonde upplaga har uppdaterats med hänsyn till ändringar i lagstiftningen. En allmän översyn av innehåll och språk har också skett.

Handlingsoffentlighet och sekretess riktar sig till alla som studerar juridik. Den är även ett oumbärligt hjälpmedel för den som har att hantera frågor om handlingsoffentlighet och sekretess.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handlingsoffentlighet och sekretess
  2. +
  3. Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 857 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna