Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2023-02-06
Upplaga
15
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hidemark, Jacob (förf.) / Stintzing, Martin (förf.) / Stintzing, Martin (förf.) / Stintzing, Martin (förf.) / Nyström, Sven (förf.) / Nyström, Sven (förf.) / Nyström, Sven (förf.)
SAB
Ppba
ISBN
9789144165479
Arkitektens handbok 2023 (häftad)

Arkitektens handbok 2023

Häftad Svenska, 2023-02-06
790
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under femton år har nu Arkitektens handbok stegvis utökats, förfinats och fångat upp förändringar i regelverk och omvärld. Och kompletterats med nya saker som våra läsare har saknat.

2023 års upplaga innehåller utöver uppdateringar även en mindre bok. En miniversion kallad Arkitektens fältbok. I ett smidigt format finns här de sidor som är viktigast att ha med sig utanför kontoret.

Arkitektens handbok är en sammanställning av de basfakta som arkitekten och byggandet behöver. Den är systematiserad och illustrerad på ett sätt som är enkelt att hantera och den innehåller ett fylligt register med begreppsförklaringar. Boken säger inte hur man ska rita hus och parker eller inreda rum, men den ger basinformationen och är ett praktiskt hjälpmedel för den som planerar, ritar, bygger, förvaltar och använder byggnaderna och landskapet.

Arkitektens handbok är framtagen både för arkitekter och för alla andra i byggprocessen, som tekniska konsulter, ingenjörer, förvaltare och andra som upprättar, tolkar eller kommer i kontakt med ritningar och andra byggbeskrivningar.

Boken är skriven och illustrerad av arkitekterna (SAR/MSA) Anders Bodin, Jacob Hidemark, Martin Stintzing och Sven Nyström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arkitektens handbok 2023
 2. +
 3. Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar av Fredrik Hedenus, Martin Persson, Frances Sprei (häftad).

Köp båda 2 för 1009 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Gunnar Asplund Nybrogatan 7 Stockholm 1931

  Anders Bodin

  Den ombyggnad och inredning som Gunnar Asplund 1931 gjorde på Nybrogatan 7 i Stockholm har blivit känd som Asplundrummet. Inredningen i sammanträdesrummet stolar, bord, skåp, textilier och belysning är bevarad nära sitt originalskick. Det är unikt...

 • Helgo Zettervalls arkitektur

  Anders Bodin

  Han var en av de största svenska arkitekterna. Professor, kulturpersonlighet, en man i staten. Helgo Zettervall (18371907) är kanske mest känd för sina kyrkobyggen men ritade även offentliga byggnader, villor och boställen. Denna bok är uppdelad i...