Kretsanalys (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2022-11-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
24 x 215 x 156 mm
Vikt
705 g
SAB
Pcia
ISBN
9789144166001

Kretsanalys

Häftad,  Svenska, 2022-11-14
420
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Analys av elektriska kretsar är viktigt inom alla områden av elektrotekniken, från analog förstärkarteknik och digitalteknik till beräkningar på kraftelektronisk apparatur och trefas elkraftöverföringar.

Boken tar upp Kirchhoffs grundläggande lagar för elektriska kretsar och ett antal metoder för att använda dessa, nod- och maskanalys samt några viktiga kretsteorem såsom tvåpolsatsen och superpositionssatsen.

I kapitlet Sinusformad AC presenteras den komplexa metoden, ett mycket viktigt verktyg för att studera kretsar vid stationär sinusform, t.ex. filterkretsar. Som en tillämpning finns även ett avsnitt om operationsförstärkare.

I denna tredje upplaga av boken har innehållet genomgående reviderats och felkontrollerats, bland tillskotten märks främst ett avsnitt om filter, där huvudsakligen Butterworthfilter behandlas, både teoretiskt och hur de kan realiseras. Dessutom har begreppet potential, i kapitel 2, ytterligare förklarats och beskrivits i ett exempel och en övningsuppgift.

Boken är lämplig för kurser i elkretsteori på civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildningar inom elektro, data och mekatronik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kretsanalys
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bill Karlström

  • Transformer och filter

    Lars Bengtsson, Bill Karlström

    Inom framför allt elektrotekniken är det vanligt att man behandlar signaler och system med så kallade ¿Transformer. Detta kan upplevas som svårt och abstrakt. I denna bok beskrivs idéerna och matematiken bakom de vanligaste transformerna, Fourier-...