Klimatförändringar : naturliga och antropogena orsaker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2023-04-24
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Ubaj
ISBN
9789144166087
Klimatförändringar : naturliga och antropogena orsaker (häftad)

Klimatförändringar : naturliga och antropogena orsaker

Häftad, Svenska, 2023-04-24
478
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klimatförändringar - naturliga och antropogena orsaker behandlar de faktorer som styr vårt klimat, såväl på kort som på lång sikt och hur klimatet har varierat över årmiljonerna. Den pågående klimatförändringen sätts i ett historiskt perspektiv, vilket möjliggör en tolkning av människans påverkan och vad som kan betraktas som naturliga klimatvariationer. En beskrivning ges av de effekter som en klimatförändring kan få på ekosystem och samhälle. I boken ges utförliga förklaringar av de processer som reglerar klimatet samt hur man på olika sätt kan studera effekterna av klimatförändringarna.

Denna femte reviderade upplaga av boken har kompletterats med de senaste rönen, i boken ges även en kritisk betraktelse av dessa. Bokens syfte är att på ett klart sätt förklara de processer som styr klimatet samt att härleda vad som är en naturlig variation och vad som är resultat av människans påverkan.

Klimatförändringar - naturliga och antropogena orsaker vänder sig till studenter och lärare på universitet och högskolor, samt till samhällsplanerare inom bland annat stat och kommun, där frågeställningar kring klimatförändringar och växthuseffekten diskuteras. Olika processer som påverkar klimatet förklaras på ett pedagogiskt sätt, det gör att boken även är lämplig för självstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimatförändringar : naturliga och antropogena orsaker
  2. +
  3. Mörkermanifestet : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkermanifestet : om artificiellt ljus och hot... av Johan Eklöf (pocket).

Köp båda 2 för 557 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna