Personlighetsfokuserad terapi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2023-07-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
Dimensioner
25 x 210 x 151 mm
Vikt
530 g
SAB
Doga
ISBN
9789144166230

Personlighetsfokuserad terapi

Häftad,  Svenska, 2023-07-05
349
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta klienter som vänder sig till en terapeut söker hjälp för en kombination av besvärande symtom och personlighetsproblem. Personlighetsfokuserad terapi beskriver hur terapeuter snabbt kan formulera fruktbara hypoteser om dessa och tidigt komma i gång med en aktiv psykoterapi där symtomen kopplas till känslomönster, anknytningsstil och mentaliseringsproblem. Tillvägagångssättet kan beskrivas som en syntes av självpsykologisk, psykodynamisk och mentaliseringsbaserad terapi.

I första delen av boken behandlas den teoretiska grunden. Särskild tonvikt läggs där vid skillnaden mellan kärnsjälvet och det självreflekterande självet. Denna skillnad avgör nämligen vilken typ av dialog terapeuten bör sträva efter. Teoridelen avslutas med en jämförelse med andra terapiformer, exempelvis psykoanalys, emotionsfokuserad terapi och intensiv psykodynamisk korttidsterapi. I andra delen behandlas det psykoterapeutiska arbetet med känslor, anknytnings- och relationsproblem samt mentaliseringssvårigheter med hjälp av en rad vinjetter. Psykoterapins konst handlar om att väva samman dessa aspekter i en utforskande dialog som engagerar djupt liggande skikt inom klienten.

Boken vänder sig till både nya och erfarna terapeuter från olika skolbildningar liksom till studenter i psykologi och besläktade ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personlighetsfokuserad terapi
  2. +
  3. Vi måste prata om epistemisk tillit : mentalisering och pålitliga relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi måste prata om epistemisk tillit : mentalise... av Maria Wiwe (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigmund Karterud