Brottsligheten kartlagd : källor, metoder och utvecklingstendenser i det samtida Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2023-10-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 210 x 150 mm
Vikt
410 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144173481

Brottsligheten kartlagd : källor, metoder och utvecklingstendenser i det samtida Sverige

Häftad,  Svenska, 2023-10-17
364
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begås det färre brott idag än vad det gjordes förr? Är det riktigt att män begår fler brott än kvinnor, att brott är koncentrerade till vissa platser i samhället, och att de som ofta begår brott också utsätts för fler brott än andra? Och går det att lita på uppgifter om brott?

Frågor om brottslighetens struktur och förändring över tid behandlas utförligt i denna grundbok. Källor och metoder för att få fram uppgifter om brott, liksom uppgifternas tillförlitlighet, behandlas i bokens första del. Mönster i var och när brott begås, vem eller vilka som begår och utsätts för brott, liksom relationen mellan offer och förövare, står i centrum för bokens andra del. Brottslighetens förändring över tid, med fokus på om flera vanliga brottstyper har ökat eller minskat över tid, behandlas i bokens tredje del.

I Brottsligheten kartlagd står det samtida Sverige i centrum, men historiska jämförelser och internationella utblickar görs för att brottsligheten i vår tid och i vår del av världen ska kunna ses i sitt sammanhang och dess särprägel förstås. Boken vänder sig såväl till studenter på högskola och universitet som yrkesverksamma praktiker och andra grupper som behöver grundläggande kunskap på området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsligheten kartlagd : källor, metoder och utvecklingstendenser i det samtida Sverige
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »