Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2023-05-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
20 x 213 x 154 mm
Vikt
245 g
SAB
Qba
ISBN
9789144175249

Hemkomstens ekonomi : företagande bortom erövring

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-05-16
296
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Forskning visar att många av de problem vi har i dag - klimatkris, artdöd, monokultur och ekonomisk ojämlikhet - är en konsekvens av den expansiva erövring som företagande drivs av. Samtidigt är denna erövringens ekonomi så självklar att vi knappt lägger märke till den. Som alternativ introduceras här hemkomstens ekonomi, som handlar om att komma hem i sitt företagande genom att verka i hyperlokala gemenskaper och att varsamt ta hand om det existerande.

Hemkomstens ekonomi åskådliggörs i tre företagarporträtt, där text och foton sammanfogas för att skapa en helhetsbild. När allt starkare röster höjs för att företag behöver ställa om, kan detta vara en del av den omställning vi behöver se?

"Som vår ekonomi nu fungerar fortsätter erövringens ekonomi att breda ut sig. För att vända den trenden behöver vi tämja pengarna. Då kan vi få ett företagande som radikalt bryter med dagens mönster. Som gynnar mångfald, sammanhang, gemenskap och omhändertagande - och hållbarhet. En hemkomstens ekonomi."

Alf Hornborg, professor emeritus i humanekologi, Lunds universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemkomstens ekonomi : företagande bortom erövring
  2. +
  3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hemkomstens ekonomi : företagande bortom erövring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok
    Anette Hallin, 8 augusti 2023

    En nytänkande bok som har potential att förändra hur vi ser på företagande och ekonomisk utveckling. I en värld där vi måste tänka annorlunda för att skapa hållbarhet behövs dessa idéer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna