Fler böcker inom
Format
Hybridprodukt
Digital licens
Aktiveras inom 20 månader, därefter giltig i 12 månader
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2020-01-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 276 x 203 mm
Vikt
1040 g
SAB
Fc
ISBN
9789144175744

Läsförståelse Fortsättning Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån - Läsförståelseövningar för gymnasiet

Hybridprodukt,  Svenska, 2020-01-30
169
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läsförståelse Grund, Fortsättning och Avancerad ger dig möjlighet att arbeta målinriktat och fokuserat med läsförståelse inom ramarna för undervisningen i Svenska 1, 2 eller 3. Läromedlet består av tre delar med stigande svårighetsgrad och är kopplat till de mål och betygskriterier i svenskkurserna som handlar om läsning. Läsförståelse Grund, Fortsättning och Avancerad har ett innehåll som lämpar sig för såväl individuellt lärande som samarbete i grupp, eller klassgenomgång och uppföljning. Facit till boken finns i det digitala läromedlet som ingår i produkten.

Tre läsprocesser
I läromedlet möter eleverna många olika texttyper med tillhörande uppgifter som grundar sig i de tre läsförståelseprocesser som beskrivs i PISA (Programme for International Student Assessment):
* hitta information i texten och dra enkla slutsatser
* tolka och sammanföra
* reflektera över och utvärdera innehåll, form och språk.

Uppgifterna är av flera slag t.ex. flervalsuppgifter och uppgifter där eleven får formulera svar med egna ord.

Nivå efter förmåga
Läsförståelse Grund, Fortsättning och Avancerad har en stigande svårighetsgrad. Svårighetsgraden på texterna inom respektive bok har också en progression. Läsförståelse Grund ska ses som en bro mellan högstadiet och gymnasiet. Den passar elever som behöver repetera och/eller träna mer på en nivå som de känner igen från högstadiet. Texterna i Läsförståelse Fortsättning har ökad svårighetsgrad och innehåller mer avancerade texter och övningar. Den knyter an till gymnasiets kursinnehåll i svenska. Läsförståelse Grund och Fortsättning fungerar alldeles utmärkt som förberedelse inför nationella provets delprov B i svenska 1. Läsförståelse Avancerad passar de elever som har en god läsförståelse och som behöver utmanas ytterligare. Boken innehåller bland annat texttyper som eleverna kommer att möta i sina fortsatta studier eller i arbetslivet.

Elevpaket
För att skapa de bästa förutsättningarna för ett varierat och lustfyllt lärande ingår en tryckt elevbok samt ett digitalt läromedel i elevpaketen till Läsförståelse Grund, Fortsättning och Avancerad. I det digitala läromedlet finns alla texter inlästa med textföljning, ett viktigt hjälpmedel t.ex. för elever som behöver stöd i sin läsning. Här finns också interaktiva uppgifter som övar ord och uttryck. Den tryckta elevboken ger en god struktur och överblick över innehållet.

Tryckt bok
Det tryckta läromedlet består av texter som är indelade i olika texttyper med övningar i tre olika nivåer (se ovan). Eleverna får möta olika sorters texter t.ex. noveller, tidningsartiklar, reportage, läromedelstexter, bloggar och debattinlägg. Varje uppslag inleds med ett "läsrecept" som hjälper elever med strategier inför läsning av en specifik texttyp. Därefter presenteras texten och sedan kommer frågorna. Till varje bok hör även en översikt över allmänna lässtrategier och lästips...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsförståelse Fortsättning Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån - Läsförståelseövningar för gymnasiet
  2. +
  3. Läsförståelse Avancerad Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån - Läsförståelseövningar för gymnasiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsförståelse Avancerad Elevpaket - Tryckt bok ... av Petra Andersson, Pia Davidsson (hybridprodukt).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Petra Andersson