Språklig sårbarhet i förskola och skola : barnet, språket och pedagogiken (häftad) NY
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2024-03-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 156 x 15 mm
Vikt
566 g
SAB
Eabf,F:dofa,Eaaca
ISBN
9789144176420

Språklig sårbarhet i förskola och skola : barnet, språket och pedagogiken

Häftad,  Svenska, 2024-03-15
383
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att lyfta fram betydelsen av undervisningens språkliga möjligheter och komma bort från ett ensidigt fokus på barns och elevers språkliga förmåga och eventuella svårigheter, presenterar författarna i den här boken de nya begreppen språklig och pedagogisk sårbarhet.
Språklig sårbarhet kan precis som alla former av sårbarhet finnas inom en individ, men omfattningen och upplevelsen av den varierar i olika situationer. Ofta märks den när språkkraven ökar, men den kan också vara dold och påverka språklig bearbetning och förståelse.
Pedagogisk sårbarhet sätter ljuset på lärarnas förutsättningar att undervisa språkutvecklande, vilket avgörs av skolans resurser, ledning och organisation.
Boken presenterar typisk språk-, läs- och skrivutveckling, men också olika typer av sårbar kommunikation utifrån socioekonomiska, sociolingvistiska och biologiska bakgrundsfaktorer. Samverkan mellan olika professioner är ett centralt inslag i boken.
Språklig sårbarhet i förskola och skola vänder sig till förskollärare, lärare, specialpedagoger, speciallärare och logopeder - verksamma såväl som studerande - samt till alla inom elevhälsa och med ledaransvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språklig sårbarhet i förskola och skola : barnet, språket och pedagogiken
  2. +
  3. Från sårbarhet till hållbarhet i lärande och undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från sårbarhet till hållbarhet i lärande och un... av Barbro Bruce, Lisbeth Amhag, Lotta Bergman, Eva Borgfeldt, Jenny Edvardsson (häftad).

Köp båda 2 för 722 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna