Om dyslexi : läs-, skriv- och språksvårigheter (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2023-09-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 205 x 146 mm
Vikt
420 g
SAB
Eue
ISBN
9789144177106
Om dyslexi : läs-, skriv- och språksvårigheter (häftad)

Om dyslexi : läs-, skriv- och språksvårigheter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-09-07
375

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om dyslexi är en bred och informativ resurs som ger svar på många vanliga frågor om läs-, skriv- och språksvårigheter. Här förklaras vad dyslexi är och hur det diagnostiseras, dess relation till språkstörning samt vad läsning och språklig medvetenhet är.

Boken tar även upp lärares pedagogiska planering och ger exempel på hur undervisningen kan utformas och anpassas för att inkludera elever med funktionsnedsättningar. Här finns råd om hur differentierade och språkligt tillgängliga lärmiljöer kan skapas och förslag på språkutvecklande arbetssätt för att möta elevers olika behov. Boken avslutas med en genomgång av vilka digitala lärverktyg som brukar vara effektiva, och genom instruktionsfilmer förklaras det hur de kan användas. Filmerna nås via bokens skanningsbara QR-koder.

Denna andra upplaga innehåller ett nyskrivet kapitel utifrån författarens forskningsområde: elever med särskild begåvning och twice-exceptionality - 2e, vilka konsekvenser detta kan få för undervisningen och vad som kan stötta kunskapsutvecklingen för dessa elever. Boken är också uppdaterad i enlighet med aktuell forskning, skollagsändringar och läroplanen Lgr22. Om dyslexi: Läs-, skriv- och språksvårigheter vänder sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare, rektorer, skolledare, studenter och andra som är intresserade av ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om dyslexi : läs-, skriv- och språksvårigheter
 2. +
 3. Att vara speciallärare : med specialisering språk-, skriv- och läsutveckling, matematikutveckling samt intellektuell funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vara speciallärare : med specialisering spr... av Barbro Bruce (häftad).

Köp båda 2 för 785 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om dyslexi : läs-, skriv- och språksvårigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok!
  Emelie, 17 november 2023

  Jag hoppas att skolor ger den till sin personal. Dessutom en självklar bok på olika utbildningar!

  Särskilt intressant var kapitlet om särskild begåvning och 2E. Där boken kastar ljus över dem med både dyslexi och särskild begåvning. Det är tankeväckande hur många som kanske kämpat sig genom skolan utan att förstå problematiken.

  Jag uppskattar hur boken ger konkreta exempel på hur man skapar lärmiljöer som verkligen anpassas till individuella behov för personer med dyslexi.... Läs hela recensionen

 2. Fantastiskt bra bok för alla!
  Linda, 13 oktober 2023

  Boken ger en väldigt bra genomgång av dyslexi och dess diagnostisering. Den ger många goda råd och har fantastiska filmer om digitala verktyg. Mycket läsvärd!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tove Ekelund

 • En logopeds 10 tips till en bättre röst

  Tove Ekelund

  Många av landets alla yrkesverksamma har röstkrävande yrken som sliter på rösten, något som ofta leder till röstproblem. Rösten ändras också i takt med att vi åldras och precis som kroppen i övrigt behöver den tränas och hållas i form. Med rätt ku...