Normalitetens gränser - Diagnoser och identiteter i omvandling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2024-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
8 x 193 x 145 mm
Vikt
305 g
ISBN
9789144177212

Normalitetens gränser - Diagnoser och identiteter i omvandling

Häftad,  Svenska, 2024-01-03
323
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken tar sin utgångspunkt i hur det detaljerade och omfattande diagnos system som utvecklats inom västerländsk internationell psykiatri successivt kommit att förändra vårt sätt att se på oss själva, våra identiteter och vår samtid.

Psykiatriska diagnoser genomsyrar i allt högre utsträckning våra vardags liv. Inte sällan talas det i dagligt tal om psykiatriska diagnoser som om de existerade bortom det samhälle de speglar, den politik som förs och de intressen som för tillfället dominerar samtidsdebatten. Normalitetens gränser under söker hur uppfattningar av subjektet och människan utvecklas och förändras i skärnings punkterna mellan psykiatriska diagnoser, uppfattningar av identitet och sub jek t ivitet, samtidsdiagnoser och samhällsutvecklingen i stort. Boken tar avstamp i introduktionen av den första DSM-manualen på 1950-talet i USA och fokuserar hur psykiatriska diagnoser utvecklats i USA och Europa. Det är främst denna utveckling som kommit att påverka synen på psykiatriska diagnoser i Sverige.

Normalitetens gränser vänder sig till psykologer, läkare och psykiatriker, liksom till skolpersonal, socialarbetare, kriminalvårdsanställda och personal inom vården, som i allt större utsträckning både påverkas av och påverkar diagnos ticeringen av de människor som de möter i sitt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Normalitetens gränser - Diagnoser och identiteter i omvandling
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna