Barnfokus i familjesystem (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2024-01-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
11 x 205 x 143 mm
Vikt
340 g
SAB
Do
ISBN
9789144179773

Barnfokus i familjesystem

Häftad,  Svenska, 2024-01-26
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I traditionell samspelsforskning har kärnfamiljen varit den vanliga utgångspunkten och i första hand har samspelet i dyaden mamma-barn studerats. Denna bok belyser ett paradigmskifte där forskningen och den kliniska praktiken utvecklats till ett vidare och mer komplext, systemiskt, familjeperspektiv. I det är triaden central, det vill säga samspelet mellan barn och åtminstone två vuxna i ett samföräldraskap. I boken visas hur viktigt det är för barnet med samordning mellan de vuxna. Hur ser samföräldraskapet ut i konflikt eller i stunder av harmoni och glädje och hur påverkar det barnet? Och hur påverkar barnet själv familjedynamiken?

I bokens tidiga kapitel beskrivs bland annat innebörden av anknytning, samspel och synkroni i interaktionen. Kommunikationens komplexitet belyses och även hur barnets hjärna utvecklas och hur detta påverkar samspelet. I de senare kapitlen beskrivs familjesystemet och det triadiska samspelets betydelse för barnets utveckling. Här visas hur par- och föräldrarelationen påverkar barnet och vice versa. Betydelsen av ett koordinerat samföräldraskap lyfts fram men också hur barnet från mycket tidig ålder är en aktiv part som påverkar föräldrarnas samspel och kommunikation.

Bokens målgrupp är studerande till professioner inom socialtjänst, barnpsykiatri och annan hälso- och sjukvård samt till yrkesverksamma som arbetar med utredande och stödjande föräldraarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnfokus i familjesystem
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Samspelets kraft : Marte meo - möjlighet till utveckling

    Monica Hedenbro, Ingegerd Wirtberg

    Vi människor deltar dagligen i samspel med andra. När vi studerar detta samspel ser vi att det utgör en oändlig källa till kunskap. I samspelets kraft beskriver författarna både de svårigheter och de möjligheter som samspel innebär och kopplar bes...