Fler böcker inom
Format
Hybridprodukt
Digital licens
Aktiveras inom 20 månader, därefter giltig i 12 månader
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2023-07-31
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 288 x 199 mm
Vikt
715 g
ISBN
9789144180021

Rik matematik 1A Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån

Hybridprodukt,  Svenska, 2023-07-31
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rik matematik uppmuntrar till en elevaktiv undervisning där samtal om matematiska idéer och begrepp står i fokus. Eleverna får resonera, diskutera och lösa problem, och därigenom utveckla en djupare förståelse för matematik. Till den nya upplagan av elevboken medföljer en digital licens, vilken ger tillgång till både det digitala läromedlet med inlästa instruktioner och extra digital färdighetsträning via Tomoyo.

ELEVBOKEN
Elevboken har en layout som låter eleven fokusera på matematiken. Layouten är avskalad och "ren" från illustrationer som inte specifikt hör till den matematiska uppgiften. Anledningen till det är att många elever av olika anledningar kan ha svårt för att sortera och fokusera när det finns för mycket intryck runt omkring. Istället för att koncentrera sig helt på matematiken i uppgiften kommer en del av elevernas koncentration att gå till att tolka de bilder som finns på sidan. I Rik matematik finns det bilder som lättar upp, men de har alltid något med det matematiska innehållet att göra.

EXTRA FÄRDIGHETSTRÄNING
Elevbokens nya upplaga består av både en tryckt och en digital elevbok. På så sätt ges dina elever de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande.

I den digitala elevboken är alla instruktioner inlästa och det finns skrivbara fält. Den digitala boken fungerar på både dator och surfplatta. Här får eleverna också tillgång till extra digital färdighetsträning via Tomoyo. Tomoyo är ett spelifierat läromedel som höjer motivationen och anpassar sig efter elevens nivå och takt. Det nns skräddarsydd hjälp till varje övning, som lmer, tips och ordförklaringar. All text är inläst och den enkla graken bidrar till intuitiv navigering med få distraktionsmoment.

BYGGER PÅ SVENSKA FORSKNINGSRESULTAT
Rik matematik är utvecklat i nära samarbete mellan forskare och lärare. Läromedlet bygger på resultatet av flera års forskning vid Mälardalens universitet om vad som kännetecknar framgångsrik matematikundervisning och vilken undervisning som ger bäst resultat inom olika matematiska områden. Materialet är noggrant utprovat i klass, både i stor skala och över lång tid.

Rik matematik stärker elevernas tilltro till sitt eget matematiska kunnande och bidrar till en positiv språkutveckling genom att erbjuda stora möjligheter för eleverna att utveckla sin begreppsförmåga, kommunikationsförmåga, metodförmåga, problemlösningsförmåga och resonemangsförmåga.

CENTRALA DELAR OCH PRODUKTIVA KLASSRUMSNORMER
Rik matematik bygger på flera centrala delar, t.ex. kognitiva utmaningar, interaktion, problemlösning och formativ bedömning. En annan viktig del är produktiva klassrumsnormer där eleverna ser på matematik som mer än bara räkning. Det handlar om att lösa problem, att tänka och diskutera, att kämpa med kognitiva utmaningar och att försöka förstå...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rik matematik 1A Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån
  2. +
  3. Den sista flytten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista flytten av Dag Sebastian Ahlander (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner