Rum för läsning : att arbeta med litteratur i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2024-04-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Höglund, Heidi (förf.) / Karlskov Skyggebjerg, Anna (förf.) / Malmberg Wallin, Maria (förf.) / Nilsen, Malin (förf.) / Nordlund, Anna (förf.) / Wennerström Wohrne, Maria (förf.) / Åkerholm, Katrina (förf.) / Österlund, Mia (förf.) / Österlund, Mia (förf.) / Hermansson, Kristina (red.) / Nordenstam,
Dimensioner
223 x 155 x 16 mm
Vikt
446 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144180489

Rum för läsning : att arbeta med litteratur i förskolan

Häftad,  Svenska, 2024-04-02
349
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Litteraturläsning kan öppna dörrar till fantasin, språket och världen. Att erbjuda högläsning och litteratursamtal ingår också i förskolans uppdrag.

I fyra teman ger författarna ingångar till hur läsning och litteraturarbete kan bedrivas på varierade sätt. Det handlar om hur bilderböcker kan öppna för svåra samtal om döden, klimatet och pengar, om digital läsning, om läsfrämjande och samverkan med det lokala kulturlivet samt om hur rösten och kroppen kan användas vid litteraturläsning. En avslutande del belyser hur förskolan skildras i samtida bilderböcker. Till varje tema hör ett avsnitt med didaktiska uppslag, som ger konkreta förslag på övningar och frågor avsedda för såväl pedagogens förberedelser som arbetet med barngruppen.

Rum för läsning innehåller tio nyskrivna kapitel av forskare i litteraturvetenskap, litteraturdidaktik, pedagogik och etnologi - alla med ett gemensamt intresse för förskolans litteraturläsning och för vad som sker i mötet med barnen.

Rum för läsning vänder sig främst till förskollärarutbildningen och verksamma pedagoger i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rum för läsning : att arbeta med litteratur i förskolan
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »