Elever med neuropsykiatriska svårigheter : vad gör vi och varför? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2023-10-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
11 x 205 x 146 mm
Vikt
305 g
SAB
Vef,Ohfh,Eu
ISBN
9789144182179

Elever med neuropsykiatriska svårigheter : vad gör vi och varför?

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-10-23
323
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att hitta rätt hjälp för elever med neuropsykiatriska svårigheter är en viktig uppgift för skolan, men hur ska man veta vad som är rätt?

Medicinska diagnoser ger inte svar på frågan men att förstå vilka grund läggande svårigheter som ligger bakom diagnoserna kan underlätta.

I Elever med neuropsykiatriska svårigheter - vad gör vi och varför? kopplas kunskap från det neurovetenskapliga kunskapsområdet samman med de konkreta svårigheter som många elever upplever i skolan i dag. Teoretiska resonemang kombineras med praktiska tips och förslag till diskussionsämnen för arbetslag i skolan. Författaren beskriver bland annat vikten av att känna till hur de exekutiva funk tionerna - förmågan att styra och organisera sig själv - utvecklas för att förstå vilka utmaningar som elever med neuropsykiatriska svårigheter kan möta.

Elever med neuropsykiatriska svårigheter - vad gör vi och varför? har både en praktisk och en teoretisk del, där ambitionen är att den teoretiska delen ska bistå med förklaring till varför de praktiska insatserna hjälper. Konkreta situationer kräver konkreta strategier.

Boken riktar sig till pedagoger, skolledare och andra yrkesgrupper som vill utveckla skolans verksamhet för att kunna erbjuda optimalt stöd för alla elevers utveckling. Även andra som vill förstå mer om varför elever med svårigheter så lätt hamnar i svårigheter i skolan bör läsa denna bok.

Denna andra upplaga innehåller inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elever med neuropsykiatriska svårigheter : vad gör vi och varför?
  2. +
  3. Pedagogik som vetenskap : en inbjudan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogik som vetenskap : en inbjudan av Mattias Nilsson Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Carlsson Kendall