Rik matematik 2B Lärarpaket - Tryckt bok + Digital lärarlicens 36 mån (hybridprodukt)
Format
Hybridprodukt
Digital licens
Aktiveras inom 20 månader, därefter giltig i 36 månader
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2024-05-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lindvall, Jannika (förf.)
Dimensioner
297 x 210 x 17 mm
Vikt
926 g
SAB
Ta
ISBN
9789144182292

Rik matematik 2B Lärarpaket - Tryckt bok + Digital lärarlicens 36 mån

Hybridprodukt,  Svenska, 2024-05-14
879
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rik matematik uppmuntrar till en elevaktiv undervisning där samtal om matematiska idéer och begrepp står i fokus. Eleverna får resonera, diskutera och lösa problem, och därigenom utveckla en djupare förståelse för matematik. I lärarhandledningen finns mer än 100 detaljerade lektionsförslag per läsår, med bildspel till varje lektion. Med Rik matematik får du stöd att kunna bedriva en strukturerad och framgångsrik undervisning.

BYGGER PÅ SVENSKA FORSKNINGSRESULTAT
Rik matematik är utvecklat i nära samarbete mellan forskare och lärare, och bygger på resultatet av flera års forskning vid Mälardalens universitet om vad som kännetecknar framgångsrik matematikundervisning och vilken undervisning som ger bäst resultat inom olika matematiska områden. Materialet är noggrant utprovat i klass, både i stor skala och över lång tid.

Rik matematik stärker elevernas tilltro till sitt eget matematiska kunnande och bidrar till en positiv språkutveckling genom att erbjuda stora möjligheter för eleverna att utveckla deras begreppsförmåga, kommunikationsförmåga, metodförmåga, problemlösningsförmåga och resonemangsförmåga.

LÄRARHANDLEDNINGENS STRUKTUR
Varje kapitel i lärarhandledningen inleds med en sammanfattning och en lektionsöversikt. Därefter följer en kort matematisk och didaktisk genomgång: Vad är det för matematik som kapitlet handlar om, vad vet vi från forskning om hur barn lär sig den och hur har vi därför lagt upp undervisningen?

Till varje lektion finns sedan en tydlig uppställning med syfte, lektionsmål, matematiska begrepp m.m. Ett detaljerade lektionsförslag ger konkret stöd och tips på saker att betona, frågor att ställa och exempel att visa.

Till varje lektion hör även ett bildspel. Bildspelet fungerar som ett stöd genom hela lektionen, både visuellt för att fånga elevernas uppmärksamhet och för att tydliggöra matematiken med pedagogiska animeringar och bilder.

I slutet av lektionen finns ett avsnitt som heter Uppmärksamma och stötta. Där lyfts vanliga missuppfattningar och fel som du bör bara uppmärksam på, och du får tips på hur du kan stötta om du ser eller hör dessa. Du får också förslag på hur du kan förenkla och ge utmaning vid behov.

CENTRALA DELAR OCH PRODUKTIVA KLASSRUMSNORMER
Rik matematik bygger på flera centrala delar, t.ex. kognitiva utmaningar, interaktion, problemlösning och formativ bedömning. En annan del är produktiva klassrumsnormer där eleverna ser på matematik som mer än bara räkning. Det handlar om att lösa problem, att tänka och diskutera, att kämpa med kognitiva utmaningar och att försöka förstå. Det handlar också om att ha ett tillåtande och respektfullt klassrumsklimat där att alla vågar göra fel. Strukturer och resurser som stödjer detta arbetssätt finns inbyggt i materialet. Till er hjälp har ni även karaktären Professor Uggla, som i bildspelen hjälper till att etablera de viktigaste klassrumsnormerna...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rik matematik 2B Lärarpaket - Tryckt bok + Digital lärarlicens 36 mån
  2. +
  3. Rik matematik 2B Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 12 mån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rik matematik 2B Elevpaket - Tryckt bok + Digit... av Andreas Ryve, Manuel Tenser, Patrik Gustafsson, Hillevi Gavel, Fredrik Blomqvist (hybridprodukt).

Köp båda 2 för 1096 kr

Kundrecensioner

Du kanske gillar