Handens rehabilitering - Volym 1. Undersökning - Behandling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
1994-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
SOLLERMAN, CHRISTER, 1946-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Ven
ISBN
9789144306810
Handens rehabilitering - Volym 1. Undersökning - Behandling (häftad)

Handens rehabilitering - Volym 1. Undersökning - Behandling

Undersökning, behandlingsprinciper, behandlingsmetoder

(1 röst)
Häftad, Svenska, 1994-11-01
309

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Patienter med skador och sjukdomar i händer och armar är vanliga både vid sjukhus- mottagningar och inom primärvården. Ur arbetsskadestatistiken framgår att ca en tredjedel av alla arbetsolycksfall drabbar händerna.
Inom handkirurgi har under senare år arbetsterapi och sjukgymnastik kommit att spela en allt viktigare roll vid behandling av skador och sjukdomar som engagerar händerna. Nya behandlings- och rehabiliteringsmetoder ger allt bättre resultat vid senskador, nervskador, skelett- och ledskador. Även vid ”enklare” och vanliga handproblem såsom fingerstukning, värk och domning i händerna och funktionsinskränkning efter frakturer är korrekta träningsmetoder, smärtlindring, ortosbehandling och bandagering betydelsefulla för tillfrisknandet. Vid långdragna smärttillstånd med funktionsinskränkning sker på många håll en ökad satsning på rehabilitering som ersättning för eller komplement till operativa behandlingsmetoder.
Handens rehabilitering omfattar två separata delar. Volym 1 innehåller framförallt en detaljerad beskrivning av de grundläggande principerna och metoderna vid handrehabilitering. Eftersom adekvat behandling kräver en noggrann handundersökning har kapitlet om undersökningsteknik gjorts särskilt omfattande.
Boken är tänkt att rikta sig till framförallt sjukgymnaster och arbetsterapeuter, både yrkesverksamma och i grund- och vidareutbildning. Den vänder sig även till läkare som i sin vardag möter patienter med handproblem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handens rehabilitering - Volym 1. Undersökning - Behandling
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Kerstin Runnquist är 1:e sjukgymnast på Ortopediska kliniken, Lasarettet i Lund och verksam på Handkirurgiska sektionen. Ragnhild Cederlund är 1:e arbetsterapeut på Ortopediska kliniken, Lasarettet i Lund och verksam på Handkirurgiska sektionen. Christer Sollerman är docent i handkirurgi och överläkare vid Handkirurgiska divisionen, Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.