Handens rehabilitering - Volym 2. Skador - Sjukdomar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
1993-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
SOLLERMAN, CHRISTER, 1946-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 170 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ven
ISBN
9789144377612
Handens rehabilitering - Volym 2. Skador - Sjukdomar (häftad)

Handens rehabilitering - Volym 2. Skador - Sjukdomar

Skador, sjukdomar

(1 röst)
Häftad, Svenska, 1993-01-01
340
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Patienter med skador och sjukdomar i händer och armar är vanliga både vid sjukhusmottagningar och inom primärvården. Ur arbetsskadestatistiken framgår att ca en tredjedel av alla arbetsolycksfall drabbar händerna.
Inom handkirurgi har under senare år arbetsterapi och sjukgymnastik kommit att spela en allt viktigare roll vid behandling av skador och sjukdomar som engagerar händerna. Nya behandlings- och rehabiliteringsmetoder ger allt bättre resultat vid senskador, nervskador, skelett- och ledskador. Även vid ”enklare”och vanliga handproblem såsom fingerstukning, värk och domning i händerna och funktionsinskränkning efter frakturer är korrekta träningsmetoder, smärtlindring, ortosbehandling och bandagering betydelsefulla för tillfrisknandet. Vid långdragna smärttillstånd med funktionsinskränkning sker påmånga håll en ökad satsning på rehabilitering som ersättning för eller komplement till operativa behandlingsmetoder.
Handens rehabilitering omfattar tvåseparata delar. Volym 2 behandlar vanliga diagnoser för skador och sjukdomstillstånd i handen, särskilt sådana som med fördel kan behandlas inom primärvården. Beskrivningen av den arbetsterapeutiska och sjukgymnastiska behandlingsmetodiken är utförlig medan den medicinska bakgrunden till de olika sjukdomstillstånden och läkarens roll är relativt sparsamt behandlad.
Boken är tänkt att rikta sig till framförallt sjukgymnaster och arbetsterapeuter, både yrkes- verksamma och i grund- och vidareutbildning. Den vänder sig även till läkare som i sin vardag möter patienter med handproblem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Handens rehabilitering - Volym 1. Undersökning - Behandling

    Kerstin Runnquist, Ragnhild Cederlund, Christer Sollerman

    Patienter med skador och sjukdomar i händer och armar är vanliga både vid sjukhus- mottagningar och inom primärvården. Ur arbetsskadestatistiken framgår att ca en tredjedel av alla arbetsolycksfall drabbar händerna. Inom handkirurgi har under sena...

Övrig information

Kerstin Runnquist är 1:e sjukgymnast på Ortopediska kliniken, Lasarettet i Lund och verksam på Handkirurgiska sektionen. Ragnhild Cederlund är 1:e arbetsterapeut påOrtopediska kliniken, Lasarettet i Lund och verksam på Handkirurgiska sektionen. Christer Sollerman är docent i handkirurgi och överläkare vid Handkirurgiska divisionen, Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.