Sireners sång (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
WW POD
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2012-02-13
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Westman, Malin (form)
Dimensioner
227 x 150 x 15 mm
Vikt
405 g
ISBN
9789146000686

Sireners sång

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-02-13
199
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns en traditionell berättelse om moderniteten: om sekularisering, vetenskaplig och teknologisk utveckling, kapitalism och produktion. I den har kvinnan som modern varelse försvunnit. Hon har placerats i det förmoderna och privata rummet och fått representera det som har gått förlorat i vår värld: innerligheten, kärleken, saktmodigheten, sinnligheten. Nina Björk vill skriva in kvinnan i berättelsen om moderniteten. Det är vad Sireners sång handlar om.Under det rosa täcket hette Nina Björks feministiska debattbok som väckte ett enormt gehör när den kom 1996. Idag är Nina Björk litteraturkritiker och skribent, f n knuten till Dagens Nyheter.

Pressröster om Sireners sång: "Nina Björk har i Sireners sång haft modet att på ett ganska lågmält vis föra fram sin dräpande kritik mot manssamhällets strukturer. Hon avstår helt från överord och enkla befrielseformler för att i stället låta texten tala. I ett tidigare sammanhang har hon fört fram en lågmäld men än så länge ouppnåelig vision: att vi, när ett barn har fötts, inte omedelbart ska fråga efter dess kön. Men för att komma dit måste vi ha tillgång till hela, inte halva, historien. Sireners sång för oss en bra bit på väg." Jan Arnald, Dagens Nyheter "Jo, Nina Björk gör det igen - lyckas ro i hamn ännu en intelligent, lättläst och dräpande feministisk kulturanalys." Maja Ljung, Helsingborgs Dagblad "Att Björk inspirerats av andra tänkare gör självklart inte hennes bok mindre läsvärd. Hon berättar sin historia med stor auktoritet och rösten i framställningen är alltigenom hennes egen. Hon har en fenomenal förmåga att hitta målande bilder som på ett utmärkt sätt åskådliggör ofta ganska abstrakta resonemang. Hennes snillrika iakttagelser och slagkraftiga formuleringar gör också framställningen mycket underhållande. Att stilen är något mer stram i förhållande till den förra boken är också en fördel." Inga Sanner, (fil. dr i idéhistoria vid Stockholms universitet), Svenska DagbladetFinns nu även som e-bok!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sireners sång
  2. +
  3. Fria själar : ideologi och verklighet hos Locke, Mill och Benedictsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fria själar : ideologi och verklighet hos Locke... av Nina Björk (häftad).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Björk