En osalig ande : berättelsen om Axel Munthe (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
WW POD
Antal sidor
672
Utgivningsdatum
2015-04-20
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
225 x 153 x 40 mm
Vikt
1203 g
SAB
Lz Munthe, Axel
ISBN
9789146001553

En osalig ande : berättelsen om Axel Munthe

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-04-20
324
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Vi är båda hemlösa hjärtan, Ni i Ert kungliga fängelse och jag i min enkla omgivning«, skrev Axel Munthe år 1893 till Sverige-Norges kronprinsessa Victoria. De båda hade träffats första gången på Capri två år tidigare. Den unge men redan omtalade svenske läkaren fick därmed en ny, uppburen patient, men även en nära vän.

I En osalig ande berättar Bengt Jangfeldt om apotekarsonen från Oskarshamn som kom att bli drottningens livmedikus och, med Boken om San Michele, Sveriges internationellt mest framgångsrike författare. Fram träder bilden av en mångsidig, karismatisk och motsägelsefull personlighet, en självuppoffrande läkare, älskad och beundrad av många, men också en fruktad maktmänniska och misantrop. En osalig ande är en unik biografi som bygger på tusentals nyligen upptäckta brev, bland annat mellan Axel Munthe, drottning Victoria och andra medlemmar av kungafamiljen, dagböcker och opublicerade memoarer. Boken är rikt illustrerad. Bengt Jangfeldt, författare och forskare, belönades 1999 med Augustpriset för sin bok Svenska vägar till S:t Petersburg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En osalig ande : berättelsen om Axel Munthe
  2. +
  3. Min första krets

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min första krets av Olof Lagercrantz (häftad).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En osalig ande : berättelsen om Axel Munthe. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Axel Munthe inpå huden
    Snus, 24 oktober 2023

    Som en monografi om Axel Munthe. Välskriven, spännande och initierad om en mycket mångfacetterad personlighet som gjort avtryck i svensk historia.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Jangfeldt