Värmen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
230 x 160 x 40 mm
Vikt
800 g
SAB
Hc
ISBN
9789146213161

Värmen

roman

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01
247
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Värmen är Ulf Lundells avslutande del i en trilogi bestående av Saknad en (1992) och Friheten (1999). Det är främst historien om Paul, hans v än Bull och Pauls assistent och sedermera älskarinna Sunny. Paul är dr ygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut, till Sydfrankrike, till Schweiz ? Hans barn är vuxna och bakom sig har han ständiga uppbrott från kvinnor. Vad ska han gör a av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist? Längtan söderut kanske mest är en längtan från något, från Sverige och det Sverige har blivit? Men dragningen till den svenska naturen och till sitt ursprun g gör Paul ambivalent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Värmen
  2. +
  3. Vädermannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vädermannen av Ulf Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Värmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värmen väcker kyla
    Bo, 1 januari 2015

    Paul, Bull och Sunny. Detta är den senaste Lundelltrion av romanfigurer som "Värmen" kretsar kring, romanpersoner som aldrig kommer nära en känsla av verklighet för mig. Som i de flesta Lundellromaner sedan "Hjärtats ljus" känns romankaraktärerna overkliga, saknar realistisk trovärdighet och är sedvanligt privilegierade, många stationer från att kännas Nära. Det slår mig att Lundell kanske medvetet skriver om dessa drömvärldar. Jag vet inte hur många alter ego han serverat oss i olika former,... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulf Lundell

Övrig information

Värmen är Ulf Lundells avslutande del i en trilogi bestående av Saknaden (1992) och Friheten (1999). Det är främst historien om Paul, hans vän Bull och Pauls assistent och sedermera älskarinna Sunny. Paul är drygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut, till Sydfrankrike, till Schweiz ... Hans barn är vuxna och bakom sig har han ständiga uppbrott från kvinnor. Vad ska han göra av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist? Längtan söderut kanske mest är en längtan från något, från Sverige och det Sverige har blivit? Men dragningen till den svenska naturen och till sitt ursprung gör Paul ambivalent.