Tre vägar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2013-09-26
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
192 x 150 x 15 mm
Vikt
374 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789146224693
Tre vägar (inbunden)

Tre vägar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-09-26
210
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor

Augustnominerad till årets svenska skönlitterära bok. Motiveringen lyder:
I Katarina Frostensons händer kan poesin vara både lekfull och cerebral, röra sig från barnkammarramsan till Hölderlin. Tre vägar är en rik poetik, som förenar det omedelbara intryckets klanger med eftertanken. Den förnyar och utmanar våra föreställningar om hur dikt ska se ut och låta. Här inbjuds vi att gå de tre vägarnas upptäcktsfärd in i ett dynamiskt författarskap som överraskar och som retas.

Tre vägar är en treklöver texter på prosa som ibland övergår i dikt. De är vandringar på vägar i Europa, över stigar i förorten och i strändernas öppna natur. De rör sig i verkliga landskap och strövar fritt i tanken utifrån ord, bilder och ögonblick som uppstår under vägen. Berättelserna samtalar om platsens betydelse för skapandet, om minne och glömska, om språkets kraft och konstens makt, om levande och döda, om modern, och om att gå vidare.

I en av berättelserna, "Konstvandringen" är vi på väg till ett fängslande konstverk, bort från lidande och sorg. I en annan, "Svartmålningen", blir ett förstört diktverk upptakten till en resa genom barndomens förort där konstnärer som Carl Jonas Love Almqvist, Gennadij Ajgi och Louise Bourgeois närvarar. Strändernas utsatta läge, som ofta undersökts och besjungits i Frostensons böcker, är spelplatsen i en tredje text, "Strandränderna".

Texternas tonfall skiftar, det är sakligt, lyriskt, vasst, ömsint och ibland dråpligt. Både självbiografi och förvandling. De tre delarna samtalar med varandra och med tidigare texter i Frostensons poetiska värld, samtidigt som de med sina ämnen och tonfall bryter ny mark i författarskapet. Det är inspirerade och inspirerande ord som hela tiden befinner sig i rörelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tre vägar
  2. +
  3. Ögonen våra målare och andra tankeexperiment

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ögonen våra målare och andra tankeexperiment av Jesper Svenbro (inbunden).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tre vägar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen en ny diktbok av Katarina Frostenson!
    Kassandra, 9 juni 2014

    Mycket länge har jag burit med mig "Karkas" som en av de bästa lyrikböckerna från senare år. Det är naturligtvis mycket subjektivt, men i Karkas var språket så nära och jag blev starkt berörd. Jag har tänkt att den blir det svårt att överträffa. Nu har jag läst Frostensons senaste Tre Vägar. Här har Katarina Frostenson om möjligt nått ännu ett steg längre! Hon har en ny slags enkelhet i språket, men för den skull lyckats bevara magin i texterna. Hon pendlar mellan prosastycken och mer vanliga... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Frostenson

Recensioner i media

"Denna diktsvit med sitt sätt att stanna kvar i processen där ett jag blir natur är, vågar jag säga, något av det vackraste och mest rörande jag läst. Inga tidigare skildringar i det stora utbudet av mor-dotter-litteratur har kommit så här nära. Inga poetmemoarer har gjort skrivandet så angeläget ... Sårbarhetens ord sjunger nytt liv över markerna." / Amelie Björck, Göteborgs Posten

Övrig information

Se Katarina Frostenson berätta om sin bok och hur det känns att vara nominerad till Augustpriset.