Göra sig kvitt Eddy Bellegueule (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-26
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Marianne Tufvesson
ISBN
9789146226574
Göra sig kvitt Eddy Bellegueule (e-bok)

Göra sig kvitt Eddy Bellegueule E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2015-03-26

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En hyllad debut av Frankrikes nya litterära stjärna. Detta är 21-årige Édouard Louis uppgörelse med sin barndom och sitt liv som Eddy Bellegueule, den alltför feminine lille pojken i den hårda bruksorten i norra Frankrike. Han viftar för mycket med armarna, pratar för gällt, går konstigt. I den lilla byn där allting sedan generationer tillbaka kretsar kring fabriken där männen sliter och förstör sina ryggar, TV:ns konstanta brus och alkohol blir Eddy den som står ut och han mobbas skoningslöst i skolan. Pappan super och familjen lever på fattigdomsgränsen. Louis gör allt för att passa in, bli en man, men han är i slutänden det alla anklagar honom för: homosexuell. Louis valde inte sin klassresa, samhället valde först att stöta bort honom, och teatergymnasiet i regionhuvudstaden blir en väg ut och början på studier som leder ända till École normale supérieure. En skakande skildring av ett Frankrike så långt bort från Paris man kan tänka sig, och en skoningslös inblick i sociala mönsters styrka. En bok som är ett försök att förstå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Göra sig kvitt Eddy Bellegueule. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Att växa
    Maj-Britt Lindahl, 7 februari 2023

    Att läsa de två böckerna Göra sig kvitt Eddy Belleguele och Att förändras: en metod fyllde mig med hopp, ljus, igenkänning och tillförsikt, mig - en 90 år gammal psykolog och psykoterapeut. Att ta del av hans utveckling mot att bli sig själv, hans Dharmakamp, är både befriande och plågsamt. Maj- Britt Lindahl

  2. Berörande, fantastisk läsning
    Britt-Marie Dahlman, 20 januari 2023

    Har sällan blivit så berörd av en bok. Och vilket språk den skildras på. Jag ger den 5 poäng av 5 möjliga!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Edouard Louis