Kvarnbudet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146227663
Kvarnbudet (e-bok)

Kvarnbudet E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-05-04

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Antikvariatet var inte mer än fyr golvmeter mellan bokhyllorna. Som disk tjänstgjorde ett skrivbord försett med en rulle omslagsppapper, en bunt snören och en svartgul plåtlåda för kassan. En stol med stoppad sits stod i ett hörn för eventuella kunders bekvämlighet. Affärens lyckokatt, som skötte sin tjänst uselt, låg nästan alltid i stolen och vaknade endast för att äta eller skutta in i rummet innanför om en besökare förde hund med sig."

(Ur Det röda bokverket)

Jan Fridegård, en av våra mest lästa och folkkära författare, föddes den 14 juni 1897 på Hjulsta gård i sydvästra Uppland. Han var son till statdrängen Johan Alfred Johansson och dennes hustru Lovisa. Familjen bodde en i tid i Boglösa socken och flyttade 1903 till Övergrans socken och Katrinelunds herrgård, där fadern blev ladugårdsförman. Det är från den trakten som Fridegård hämtat de flesta motiven för sina skildringar.

Jan Fridegård debuterade 1933 med En natt i juni. Kort därefter gav han ut den starkt självbiografiska romantrilogin om Lars Hård (1940-49). Novellsamlingen Kvarnbudet utkom för första gången 1944.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Fridegård