Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
The Hogarth Shakespeare
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-04-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Lena Fries-Gedin
Originaltitel
The Gap of Time
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
205 x 130 x 25 mm
Vikt
454 g
SAB
Hce
ISBN
9789146229827

Tidsklyftan : en vintersaga på nytt

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-07
252
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Tidsklyftan, Jeanette Wintersons omarbetning av En vintersaga, framträder Shakespeares eviga teman hämnd, svartsjuka och förlåtelse, mot bakgrund av finanskrisens London och amerikanska New Bohemia. Leo är övertygad om att hans gravida fru Mimi bedrar honom med hans barndomsvän Xeno. En gång i tiden delade han och Xeno allt, men händelser i deras förflutna förmörkar deras relation, och Leo kan inte tro annat än att barnet Mimi bär på är Xenos. Hans vanvettiga svartsjuka kommer att leda till att han mister allt. Leo vill inte veta av Mimis dotter och hon blir Perdita, den lilla förlorade. Över haven förs hon till en främmande kust och växer upp i den amerikanska södern, under Sheps skyddande hand, ovetande om sitt ursprung. Ända till Xenos son 16 år senare får upp ögonen för den hjärtskärande vackra flickan - men kan det som en gång förlorats återbördas, och kan förlåtelse överbrygga tidens djupa klyfta?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidsklyftan : en vintersaga på nytt
 2. +
 3. Slakthus 5

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slakthus 5 av Kurt Vonnegut (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tidsklyftan : en vintersaga på nytt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok om då och nu
  Wilhelm Dyrssen, 8 juli 2016

  Våra liv sätts i historiskt perspektiv. Eviga känslor och kontroverser, svartsjuka, kärlek, vänskap och svårt drabbande händelser utmynnar kanske i en Shakespeares återförening.
  Välskriven, humoristisk och lärd. En fantastisk sommarläsning
  Tove Dyrssen

 2. Nästan klockren.
  Lars Blomqvist, 6 maj 2016

  Mycket imponerande bedrift att skriva en bok av Shakespeares pjäs. Jag är lågt ifrån någon Shakespeare expert men jag har sett och läst lite grann och hans stil svävar över texten. Jeanette Winterson brukar skriva bra böcker och denna är inget undantag. Mycket underhållande. Rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jeanette Winterson