Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
235 x 150 x 20 mm
Vikt
1050 g
SAB
Gmaz Majakovskij, Vladimir Vladimirovic
ISBN
9789146229971

Med livet som insats : berättelsen om Vladimir Majakovskij och hans krets

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-04-20
309
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med livet som insats är ett gripande och fascinerande porträtt av den mytomspunne legenden Majakovskij. Med stor inlevelse och lätt hand skildrar Bengt Jangfeldt inte bara ett stort men tragiskt människoliv utan en hel era i Sovjetunionens mörka historia.Bengt Jangfeldts biografi över Vladimir Majakovskij är berättelsen om en poet som efter revolutionen 1917 blev kommunismens främste härold, som älskade Revolutionen men som vid 36 års ålder tog sitt liv, besviken på utvecklingen i sovjetsamhället och söndersliten av privata konflikter. Med livet som insats bygger till stor del på tidigare okänt källmaterial och är den första omfattande biografin över Majakovskij på något västerländskt språk. Majakovskij levde verkligen med livet som insats, han brann för sin samtid men bemöttes med kyla eller fientlighet från myndigheternas sida. Han besjöng sin musa, Lili Brik, i några av den ryska poesins vackraste kärleksdikter. Triangelrelationen mellan Majakovskij, Lili och hennes man är en av de mest legendomsusade i den ryska litteraturens historia.

Boken fick Augustpriset 2007 för bästa fackbok med motiveringen: "En biografi av internationell klass där författarens förtrogenhet med den ryska verkligheten och kretsen kring Majakovskij får texten att pulsera av liv. Jangfeldts berättelse tillsammans med illustrationerna och lyrikurvalet låter oss komma nära den ryska revolutionens främste poet."

Tre frågor till Bengt JangfeldtOm du med tre ord skulle beskriva Majakovskij - vilka skulle du då välja?Genial, självutlämnande, desperat.Vad överraskade mest under arbetet med boken? Kom det fram något som gjorde dig förvånad?Det som överraskade mig mest var hur svårt det var att skriva en biografi över en person som jag trodde mig känna väl redan innan. Den omfattande nya forskning jag tvingades till för att kunna skriva boken gav mig en delvis ny bild av Majakovskij, hans omgivning och hans epok. Slutligen, varför ska man läsa Med livet som insats?Därför att Majakovskij är en genial poet, därför att hans livsöde och epoken han levde i är exceptionella, därför att många fakta tidigare varit okända. Den som är intresserad av Majakovskij har dessutom knappast något val, eftersom det inte fi nns någon annan biografi över honom...PresscitatLysande om Vladimir Majakovskij. //Svenska DagbladetRevolutionens poet har fått en mästerlig levnadsteckning i Bengt Jangfeldts nya biografi. //Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med livet som insats : berättelsen om Vladimir Majakovskij och hans krets
  2. +
  3. Immanuel Nobel & Söner : svenska snillen i tsarernas Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Immanuel Nobel & Söner : svenska snillen i tsar... av Bengt Jangfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med livet som insats : berättelsen om Vladimir Majakovskij och hans krets. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bibel för alla Avantgardister.
    jan vejstad, 17 juni 2015

    Initierad och välskriven om en intressant epok. En klassiker för alla avantgardister! Augustpriset för denna bok känns som självklart. Majakovskij är en poet vars glöd aldrig får släckas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Jangfeldt