Benvittring (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ölandssviten (del 5)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2021-11-15
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
233 x 160 x 38 mm
Vikt
637 g
SAB
Hc
ISBN
9789146232834
Benvittring (inbunden)

Benvittring

(52 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-15
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En man dör i ett stenras på en ödslig öländsk strand. På marken har han hunnit lägga en krans av rosor.

När polisen Tilda Davidsson lyfter på kransen hittar hon benrester från en man som sist sågs i livet tillsammans med hennes 86-årige släkting, skepparen Gerlof.

Gerlof är sjuklig och kraftlös, men måste ändå ta reda på varför en gammal tragedi ännu skapar rädsla och hat. Hat så starkt att mordet på stranden bara är början.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Benvittring
 2. +
 3. Ristmärken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ristmärken av Johan Theorin (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Benvittring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande med inslag av historia och kulturarv
  Ylva Benderix, 12 februari 2024

  Jag tycker om boken som inleder med unika naturvyer och därefter tar oss med tillbaka till en intressant beskrivning av en liten svensk ö, dess historiska utveckling av infastruktur och arbetsförhållanden. Boken innehåller också spännande beskrivningar av mäskliga känslor som tillit, misstankar, oro, förhoppningar och besvikelse.

 2. Famlar på Alvaret
  Anna Birgitta (Dalarna), 1 april 2022

  Tråkigare än hans tidigare böcker. Det är inte alltid lyckat att dra fram gamla hjältar och gamla miljöer och använda dem igen. I det här fallet blev det bara tjatigt och långtråkigt. Handlingen var seg och jag fick stålsätta mig för att inte bara lägga ifrån mig boken.

 3. Mystik & öden i bästa Johan Theorins anda
  Felicia, 3 januari 2022

  Människoöden från förr som förföljer karaktärerna in i 2001-års nutid. Johan Theorin nystar upp en väv av dolda sanningar i boken även denna gång. Karaktären Gerolf bidrar i polisarbetet med sitt egna detektivarbete, till brorsdottern polisen Tilda. Gerolfs erfarenhet & genom åren många möten med Ölands invånare blir ovärderlig information för utredningen.

 4. En bladvändare!
  Tor Norrman, 28 december 2021

  Johan Theorin är mästare i att skapa spänning som byggs upp i olika milgöer i en bra intrig,går inte att för utsäga var det slutar.

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 9 december 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Benvittring av författaren Johan Theorin är den femte boken i serien Ölandssviten. Jag har läst dom alla, och jag har tyckt mycket om dom alla. Precis som jag har gjort med författarens två andra fristående böcker. Jag tycker mycket om handlingen i Benvittring, men allra bäst tycker jag om karaktärerna och miljöerna. Älskar huvudpersonen Gerlof, och hoppas verkligen på fler böcker om honom. Rekommenderas varmt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Johan Theorin