Kvinnokungen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-24
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146233008
Kvinnokungen (e-bok)

Kvinnokungen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-05-24

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 1632 får Sverige sin första kvinnliga kung i modern tid. I denna myllrande roman följer vi Christinas resa mot makten - och hennes kamp för frihet.

Vid tjugoåtta års ålder abdikerar Christina och flyr Sverige under stort hemlighetsmakeri. Myterna om henne växer i århundraden. Men hur ser hon på sig själv? Här får vi veta vad hon drömde om och varför hon vägrade gifta sig.

På 1600-talet utkämpar Sverige oändliga krig nere på kontinenten. På gatorna i Stockholm härjar bränder och sjukdomar, tiggare stapplar fram bland grisar, avföring och lik. Samtidigt växer en flicka upp i överflöd på slottet Tre Kronor. Som nybliven kung av en stormakt är hon förmyndarregeringens lilla protegé. Men Christina vägrar vara en marionettdocka. Hon bidar sin tid: hon utbildar sig, lär sig jaga, rida. Och när hon blir myndig utmanar hon rikskanslern Axel Oxenstierna om makten. Men snart blir det uppenbart att Christina för en ännu viktigare kamp inom sig själv: kampen om sin frihet.

Kvinnokungen är en fascinerande roman om att vara kvinna i en mansdominerad värld. Den återskapar livligt stormaktstidens Sverige och maktspelet vid hovet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnokungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fascinerande kvinna
    /Nikki , 22 mars 2018

    Roligt att läsa en historia, baserad på verkliga personer och händelser, som ger en levande bild av hur Kristina kan ha känt och resonerat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristina Sjögren