Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2017-03-09
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233060
Tiden är inte än (inbunden)

Tiden är inte än

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-09
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sverige, cirka 1350. Europa ligger i ruiner, digerdöden härjar och har på bara några år utplånat en tredjedel av befolkningen. En kvinna lämnar allt bakom sig och flyr ut ur landet, för att möta sitt öde. Detta är början på en vandring som blir mycket lång, då den kanske inte har något annat mål än bort. En flykt som tar henne genom ett både rättslöst och ödelagt landskap, till platser där folk alltjämt lever, och försöker överleva. Till pestläkarna, gycklarna, hororna, änkorna, de föräldralösa. Hon får möta såväl vänlighet som illvilja. I sin nya historiska roman Tiden är inte än bygger Elin Boardy spänningen kring den ensamma okända vandrarens utsatthet. Språket är både vackert och distinkt och Boardy låter färden gå till såväl det heliga som det jordiska, det rena och det skitiga. Genom ett medeltida Europa - Kraków, Prag, Dresden, Köln, Amsterdam - utvecklar sig en av alla möjliga berättelser om vår världsdel. I en tid då många människor tvingas på flykt blir denna medeltida berättelse märkligt aktuell. Boardy fortsätter att i varje ny bok byta både tid och geografi, men ändå ständigt djupborra kring ett antal av mänsklighetens eviga teman - frihet kontra utsatthet och våld, kvinnovarande, kropp, identitet, individ, familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tiden är inte än
  2. +
  3. Nätterna på Winterfeldtplatz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nätterna på Winterfeldtplatz av Elin Boardy (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tiden är inte än. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Unik läsupplevelse
    Maja Åström, 24 juni 2021

    En helt unik läsupplevelse. Elin Boardy bygger upp en vacker och tragisk berättelse om en kvinnas jakt på mening under den hemska pesten i 1300-talets Europa. Rekommenderar åter och åter igen.

Visa alla 1 recensioner