Sju grenar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
20 x 200 x 150 mm
Vikt
365 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789146234937
Sju grenar (inbunden)

Sju grenar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-03
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Sju grenar förgrenar sig språket i sju sviter: det är färder genom staden och samtiden, det är dikter med drag av vaggvisa och ballad, tankespråk, besvärjelse och gåta. Dikterna utforskar gåvans väsen och kretsar kring släktens och arvets betydelse, de undersöker språkets gränser och möjligheten att "säga smärtan". Och de lovsjunger tiden och tillvaron, både den välkända vardagen och främmande, avlägsna världar.

Tillsammans bildar de sju grenarna ett sjungande, strömmande språkträd. Det är en tänkande och klingande dikt som förmedlar frågor, förundran, fasa - och frihet.

Raderna ur natten, genom natten fram, så fort:

säg det närmare

och gå till urskogen

du har ju själv sett utan ord att

grenarna är strömmande

och bladet bortryckt från din mun

Katarina Frostensons diktning är en byggnad i ständig rörelse där de olika verken förbinds med varandra genom bilder och klanger som förskjuts, återkommer och utvecklas.

I varje bok stäms instrumentet, Frostensons språk, på ett nytt sätt men det går alltid att känna igen dess öppenhet, musikalitet och rikedom på tankar och infall. I den nya diktsamlingen Sju grenar för hon sitt språk vidare i en mer reflekterande och eftersinnande ton, men likafullt ljuder och klingar det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sju grenar
 2. +
 3. Kristallvägen ; Safirgränd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kristallvägen ; Safirgränd av Katarina Frostenson (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sju grenar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppdiktat
  XXX, 9 april 2021

  Eller sanning: ¿ och bladet bortryckt från din mun
  Två ansikten: Vem var där? Såg de som dikten talar om - diktaren såg, eller kan man se det ändå, fast man inte var där, då - med. Minnena florerar och¿ som grenar på ett träd.
  Sju grenar: Sju minnen eller fler. Vem vet? men det skakar om. Minnesvärt. Ibland läser jag en dikt - av ren impuls som den om Två ansikten.
  Tänker på henne; namnet Göran i dikten påminner mig om lekskolans fotbollsmatch. På rasten, där ute på plan, när ... Läs hela recensionen

 2. Poesi av en mästare
  Ann Kuylenstierna, 24 oktober 2018

  Av alla de böcker jag läst av Katarina Frostenson är denna den mest drabbande klarsynen.
  Hon har skapat detta mästerverk som en gåva till oss medan hon själv satts ut i denna verkliga illasinnade snålblåst för tillfället.
  Det är inte säkert att jag alltid kommit bakom hennes betydelsefulla magi men det känns som den når fram på ett sätt som jag inte kan sätta ord på. Det uppstår ett magiskt rum mellan mig och dikten och kanske även diktaren.

  Jag har läst mycket och försöker a... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Katarina Frostenson