Kära fanatiker : tre tankar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2018-09-27
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Natalie Lantz
Originaltitel
Shalom lakanaim
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
233 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789146234975
Kära fanatiker : tre tankar (inbunden)

Kära fanatiker : tre tankar

av Amos Oz
(7 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-09-27
219

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Amos Oz är en av vår tids mest prisade och älskade författare. Amos Oz har tidigare utforskat en av vår tids stora ödesfrågor, drivkrafterna bakom fanatism och extremism, i klassikern Hur man botar en fanatiker. Hur man botar en fanatiker har blivit en modern klassiker och delas varje år ut till Sveriges gymnasieskolor genom stiftelsen Teskedsorden. I Kära fanatiker återvänder Amos Oz tio år senare återigen till fanatismen. Boken består av tre nyskrivna essäer som alla är sprungna ur Amos Oz föreläsningar. De är skrivna med en känsla av brådska och angelägenhet - än finns tid att tillsammans skapa en bättre framtid innan fanatismen tar över. Essäerna bildar en vädjan om försoning som kastar ett nytt ljus över Israel, judendomen och villkoren för vår mänskliga existens. Kära fanatiker tecknar också en bild av en man som under decennier insisterat på att hålla kristallklar och mänsklig röst i tider av galenskap.

***

Om fanatism och möjligheterna att bota den och om nödvändigheten i en sekulär stolthet i Israel.

Amos Oz belyser såväl historiska som brinnande aktuella frågor och lägger fram nya sätt att se vår nuvarande situation där fanatismen eskalerar i alla delar av samhället. Vad är fanatism och finns det en korn av det i varje enskild människa? Vad är essensen i judendomen från dess allra gryende början fram till idag? Finns det en motsägelse mellan judendom, humanism och demokrati? Är den politiska konflikten i Israel beständig som många vill få oss att tro? I Oz ögon är varje människa sin egen, en individ, men också kopplad till sin uppväxt, samhälle och traditioner.

Hur man botar en fanatiker från 2006 är skriven som en reaktion på 9/11 och dess efterföljder. Kära fanatiker är skriven tio år senare - ett årtionde där situationen blivit allt värre och fanatismen allt mer eskalerande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kära fanatiker : tre tankar
  2. +
  3. Kampen om Romarriket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kampen om Romarriket av Eva Queckfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amos Oz