Om man älskar frihet : tankar kring det politiska (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146236818

Om man älskar frihet : tankar kring det politiska E-bok

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-09-07

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nina Björk har i olika sammanhang skrivit utmanande om politik i tjugofem år. Inte sällan har hennes åsikter väckt starka reaktioner. Över tid går det att se att argumentationen har haft en kärna: hennes meningsmotståndare har hävdat att hon vill bestämma över andra och inskränka individers frihet. Hon själv menar å sin sida att det redan är så att några bestämmer över andra och att individen redan är ofri. Den här boken handlar om den kärnan. Det är ett försök att tänka filosofiskt kring politik och kring människors liv, bortom dagspolitiken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Om man älskar frihet : tankar kring det politiska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Träffsäkert!
  -, 12 maj 2021

  Jag vill rikta ett stort tack till Nina Björk och alla som gjort den här boken möjlig. Att få ta del av dessa genomarbetade tankegångar så klockrent formulerade är en skatt.

 2. Sveriges ledande intellektuelle
  Magnus Berg, 8 november 2020

  Nina Björk är Sveriges ledande intellektuelle. Hon inte bara argumenterar, hon kan också sakligt och logiskt motivera sin argumentation. Det är det få i den svenska offentligheten som kan.

 3. En klargörande analys om liberalismens
  Psykologen, 21 oktober 2020

  Nina Björk återvänder och analyserar liberalismen. Hon avslöjar vilka egentliga skäl man har som liberalist att slå ett slag för friheten. Det visar sig, vilket Nina Björk på ett förtjänstfullt avslöjar, att det för en liberalist är den egna friheten som avses. För någon måste göra jobbet. Och de finns icke-priviligierade som i avsaknad av rätten till den liberala "friheten" får nöja sig med att se på och tjäna i arbete och utförande!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nina Björk