Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-02-11
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
215 x 135 x 19 mm
Vikt
301 g
SAB
Hc
ISBN
9789146237464
Kaffe med mjölk (inbunden)

Kaffe med mjölk

(16 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-02-11
217
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kaffe med mjölk Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En innerlig roman som sätter sig i magen och som lämnar spår. Detta är Ella-Maria Nuttis debutbok, skriven med bravur." NSD

"Det är förtvivlat vackert, och en väldigt stark debut." GP

En mamma och en dotter. Ett avstånd mellan dom lika långt som mellan Gällivare och Stockholm. En mamma som har något hon måste säga till sin dotter, något som inte kan vänta. En lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaffe med mjölk
 2. +
 3. Kaffe med mjölk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Kaffe med mjölk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd och mörk
  David Danielsson, 15 juli 2023

  "Tänk på avståndet. Som om hon nånsin tänker på annat (s. 175)."

  Citatet är passande då avstånd förekommer på flera olika sätt i texten. Avståndet mellan modern i Gällivare och den juridikstuderande dottern i Stockholm. Det fysiska/geografiska avståndet och det psykologiska/känslomässiga avståndet, de korthuggna meningarna med stundtals dialektala inslag och ett ledigt språk i presens som ger läsaren en känsla av att befinna sig nära inpå texten. Modern, Agnetas, perspektiv som är m... Läs hela recensionen

 2. Ljuvlig
  jonssonsbookworld.blogg.se, 11 december 2022

  Jag lämnas utan ord. Tom. Vad var det för vacker skapelse jag precis läste? Åh, det gjorde så ont. Men den var också så fin. Fantastiskt fin. Det är korta kapitel, väldigt lättläst och jag plöjde andra halvan på en kväll. Det fanns inga alternativ, jag kunde inte sluta läsa. Och det var länge sen en bok fångade mig så. Känslosamt, rörande, sorgligt. Men jag väljer att se en strimma av hopp.

 3. Elände
  Bokmalen, 19 juni 2022

  Kan förstå att litteraturkritiker gillar boken då språket är annorlunda och kargt.
  Alla böcker behöver inte vara upplyftande, spännande eller gripande men denna är enbart deprimerande. Möjligtvis tragisk och beklämmande med.
  Vilket troligtvis är syftet. Så nope - inget för semesterfiraren.

 4. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 1 juni 2022

  I Ella-Maria Nuttis Kaffe med mjölk finns en mamma med många hemligheter. Hon har fått sina törnar av livet och lärt sig att nöja sig. Med halvtaskig mat och halvljumma relationer. Ändå har hon kvar förmågan att njuta av de små sakerna i livet.
  Det enda hon har gott om är minnen. De som finns i tankarna, de som finns i hennes egna och i hemmets skavanker. Varje repa är en händelse från förr. Den innehåller en sorg över det som inte blev, och en sorg över hur det blev.
  Den största heml... Läs hela recensionen

 5. Läsvärd, lättläst, gripande
  Ash, 9 maj 2022

  Den här boken grep tag direkt. Språket, bilderna som målas upp. Den griper tag. Jag lyssnade och uppläsaren är magiskt rätt. Rekommenderas verkligen!

 6. Rekommenderas varmt
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 18 mars 2022

  En fin debut av Ella-Maria som kommer att stanna kvar i hjärteroten.
  Jag tyckte mycket om karaktärerna och historien. En läsvärd bok.

 7. Någorlunda bra
  Lovisa, 6 mars 2022

  Fin och följsam, bra upplägg, men också väldigt uppenbar och ingen ny reflektion lämnas kvar i mig efter läsningen. Värd att läsa, men jag ville ha mer.

 8. En bok som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 26 februari 2022

  Att detta är en debut från författaren är enastående, vilken talang Ella-Maria besitter. Det är en kort roman med ett vackert språk som berör. Boken handlar om relationen mellan mamma - dotter och det avstånd som finns mellan dom inte bara avstånd i mil utan även avståndet mellan dom personligen. Till en början hade jag faktiskt lite svårt att få grepp om boken men efter hand släpper det och storyn växer mer och mer för varje sida. En stark berättelse som griper tag.

 9. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 februari 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Romanen Kaffe med mjölk är författaren Ella-Maria Nuttis debutbok. En kort roman om förhållandet mellan en mor och en vuxen dotter. Jag tyckte mycket om boken, som var väldigt bra skriven, och den var berörande och gripande. Kan varmt rekommenderas.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Ella-Maria Nutti

 • Kaffee mit Milch

  Ella-Maria Nutti

  Ein Mutter-Tochter-Wochenende in Stockholm Agneta und Tilda. Eine Mutter und eine Tochter. Die Entfernung zwischen ihnen ist so groß wie die zwischen ihrem nordschwedischen Heimatort Gällivare und Stockholm, wo Tilda seit ein paar Jahren Jura stud...

 • Pohjoisessa kahvi on juotu mustana

  Ella-Maria Nutti

  Äiti, tytär ja etäisyys, joka pitäisi kuroa umpeen. Suoraan sydämeen käyvä esikoisromaani näyttää, miten ohuimmista langoista syntyy vahvin side. Äiti ja tytär. Heidän välillään tuhat kilometriä. Äiti, jonka pitää kertoa tyttärelle jotakin, mikä e...