Kvinnor jag tänker på om natten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (560.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Liedberg
Utgivningsdatum
2021-07-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Camilla Frostell
ISBN
9789146237686

Kvinnor jag tänker på om natten Ljudbok

(58 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-07-30

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Sommarens underbaraste läsning" Jenny Lindh, DN

"Vilken sällsynt pärla till läsupplevelse! Och jag tänker lite vemodigt att hädanefter kommer alla andra böcker att kännas som meningslösa tidsfördriv." Kerstin Westin, Alingsås Tidning

Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kvinnor jag tänker på om natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Glimtvis givande! Men 19 timmar är mycket
  -, 12 maj 2024

  Gillar vissa delar, så den blir bättre som pappersbok att bläddra i.

 2. Så bra!!
  -, 5 juni 2023

  Bästa boken jag lyssnat på hittills på bokus (har lyssnat på ca 70 än så länge). Intressant, humoristisk och välskriven!

 3. Kan inte sluta lyssna
  - (Stockholm), 16 april 2023

  En märklig och fängslande resa. Full av upplevt resdamm och med en vag overklighetskänsla lyssnar jag andäktigt på boken. Kan inte sluta. Jag vill höra mer.

 4. Bra!
  -, 19 mars 2023

  Lång bok som ändå var sammanhållen och hade ett fint budskap att som kvinna följa sin längtan trots vedermödor och motgångar. Ett budskap som gällde redan från 1500-talet för att kunna skapa.

 5. Remarkabla kvinnor
  -, 19 juni 2022

  Fint och intressant om remarkabla kvinnor som vågade gå sin egen väg.

 6. Stark och drabbade om historiens kvinnor
  -, 24 augusti 2021

  Mia Kankimäki har skapat ett epos kring historiska kvinnor som gick rakt mot strömmen, vad priset än blev. Och det blir en godnattsaga av lyrisk kvalitet. Fantastiskt drabbade.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mia Kankimäki

 • Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

  Mia Kankimäki

  Mia Kankimäki jättää 38-vuotiaana päivätyönsä kustantamossa ja lähtee jäljittämään tuhat vuotta sitten elänyttä japanilaista hovinaista ja kirjailijaa Sei Shonagonia. Hän ei tunne ketään Kiotossa eikä osaa kieltä, mutta hän on lukenut englanniksi ...

 • Naiset joita ajattelen öisin

  Mia Kankimäki

  Mitä perheetön nelikymppinen nainen voi elämällään tehdä? Lähteä kiihdyttävien yönaisten jäljissä Afrikan savanneille ja renessanssitaiteen Italiaan. Mia Kankimäki istuu lentokoneessa matkalla Kilimanjarolle ja pelkää - mutta savannille on päästäv...