Spårvagn på Vintergatan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Självbiografisk trilogi (del 3)
Inläsare
Niklas Rådström
Utgivningsdatum
2021-06-23
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146238232

Spårvagn på Vintergatan Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-06-23

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En liten pojke sitter i fönstret och tittar ner mot allén där gatljuset tecknar sina skuggör mellan träden. Där nere på gatan står en man som ser upp mot det som en gång var hans barndomshem.

I sitt minne bär han bilden av en spårvagn som står fastfrusen vid spåren i Vintergatans snötäckta allé. Men varför dröjer den mörka spårvagnen i den fallande snön? Och hur vet pojken att det är just vid Vintergatan som de döda har sina hem?

Spårvagn på Vintergatan berättar om sökandet efter minnena av en död far. En far som bara kunde försvinna - som en julafton då han plötsligt tar tåget till Paris - och som skickar vykort från exotiska platser runt jorden. En far som är oemotståndlig när han väl dyker upp och berättar om alla märkvärdigheter han upplevt ...

Spårvagn på Vintergatan är en barndomsskildring med en sällsam lyster och poetisk fantasi. Här skildras ett Stockholm på femtiotalet, där klarakvarterens konstnärs- och journalistkretsar ses ur det lilla barnets magiskt besvärjande perspektiv.

Med Spårvagn på Vintergatan avslutar Niklas Rådström den trilogi av fristående självbiografiskt färgade romaner som inleddes av de mycket älskade och lästa Månen vet inte och Medan tiden tänker på annat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Rådström