Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2022-01-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Combats et métamorphoses d'une femme
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
175 x 125 x 15 mm
Vikt
169 g
SAB
Hce
ISBN
9789146238508

En kvinnas frigörelse

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-03
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Formuleringarna precisa och väl avvägda (...) en av vår tids viktigaste skildrare av den avgrund som kan uppstå mellan klassresenären och den värld han lämnat." /Eric Rosén, Aftonbladet

"Under en stor del av sitt vuxna liv levde min mor i fattigdom och misär, kuvad och ibland rentav förnedrad av maskulint våld. Hennes tillvaro framstod som för alltid begränsad av klassförtryck och av kvinnoförtryck. Men så en dag, vid fyrtiofem års ålder, gjorde hon uppror mot det livet, flydde och började bit för bit skapa sig en frihet. Den här boken är berättelsen om hennes förvandling."

Édouard Louis, en av de mest nyskapande och hyllade författarna i Frankrike idag, tecknar i "En kvinnas frigörelse" ett ömsint, inkännande porträtt av sin mor, av hennes vilja och förmåga att slå sig fri - och hans eget såriga förhållande till henne. En gripande berättelse om uppbrott och försoning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En kvinnas frigörelse
 2. +
 3. Sniglar och snö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sniglar och snö av Agneta Pleijel (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En kvinnas frigörelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse rakt upp och ner
  Ivar Backlund, 26 februari 2022

  Om man är med i en bokcirkel kan jag tänka mig att boken passar perfekt. Boken öppnar upp för många sociala och ekonomiska diskussioner förutom själva språkhanteringen. Om nu det är ett av syftena med en bokcirkel.
  Annorlunda perspektiv.

 2. En kvinnas frigörelse
  kicki42, 14 februari 2022

  En kvinnas frigörelse sett ur ett klassperspektiv. Edouard Louis språk är rakt på och han räds inte att visa sina blandade känslor inför sin mors uppträdande. Läsvärd fortsättning på hans andra böcker om sin familj och barndom men kan läsas även om man inte läst Edouards tidigare böcker. Klart läsvärd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Édouard Louis