Klara och solen (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2022-07-14
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
Clara and the Sun
Medarbetare
Adlington, Pete (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
172 g
SAB
Hce
ISBN
9789146239796

Klara och solen

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-07-14
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det är inget mindre än storslaget." SvD

Från sin plats i butiken som säljer artificiella vänner observerar Klara - en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga - noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten till ett helt nytt liv väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor.

I denna glimrande roman skildrar Kazuo Ishiguro vår snabbt föränderliga värld genom en oförglömlig berättares ögon och utforskar en grundläggande fråga: Vad betyder det att älska?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klara och solen
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Klara och solen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Torr mellanmjölk
  Fabbe, 5 mars 2024

  Boken är till stilen väldigt nedtonad och stilistiskt torr. Jag tycker den är intressant på ett sätt men det torra språket drar ner underhållningsvärdet för mig. Det blir stelt och distanserat. På det hela taget blir det bara mellanmjölk av detta, varken bra eller dåligt. Man kan läsa eller hoppa över den.

 2. Besviken
  Anna Karin, 29 november 2023

  Har tidigare läst och verkligen uppskattat "Never let me go" av Ishiguro men den här boken var tyvärr riktigt usel. Kändes som en banal ungdomsroman i dystopisk sciencefiction-anda. Helt tondöv och stolpig dialog, som kanske beror på översättningen. Sammanfattningsvis en väldigt tråkig bok.

 3. Sömnpiller

  Bland de mest händelselösa och långtråkiga böcker jag läst. Det kunde blivit bra då premissen var spännande. Men tyvärr var det inget författaren utnyttjade.

 4. Tankevärd pärla
  Cathrine Stjärnekull, 4 april 2023

  En fantastisk pärla, som väcker många tankar - om vad som är kärlek, om AI, om prestation, om vad som är en känsla och om vad som sker mellan och i människor.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro