Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Om uträkning av omfång (del 1)
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-08-15
Utmärkelser
Nordiska rådets litteraturpris
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Om udregning af rumfang
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
194 x 133 x 19 mm
Vikt
279 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789146240150
Om uträkning av omfång 1 (inbunden)

Om uträkning av omfång 1

(23 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-15
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om uträkning av omfång 1 Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
VINNARE AV NORDISKA RÅDETS LITTERATURPRIS 2022

"...när du slår ihop boken för sista gången har du blivit - ja, kanske inte en annan, men heller inte längre exakt densamma som när du läste bokens första mening. Det finns ett annat uttryck för det: stor litteratur."

Jonas Eklöf, Vi Läser

"Jag kan inte minnas när jag senast läste något som grep mig så, som både är spännande som en thriller och öppnar för inre, existentiella bråddjup."

Oline Stig, Sydsvenskan

Tara Selter bor i Clairon-sous-Bois i norra Frankrike med sin man Thomas. De handlar med antikvariska böcker. Den 17 november åker hon till en antikmässa, tar in på hotell, köper böcker och besöker några vänner. Där bränner hon sig på handen. Nästa morgon upptäcker hon att tidningarna i hotellmatsalen fortfarande har gårdagens datum och att samma saker händer som dagen före. Böckerna hon köpte är borta och hon går för att köpa dem igen. Sedan reser hon hem. Thomas undrar varför hon kommer redan och Tara förstår att hon är den enda som upplever den 18 november. Hela världen står still, vädret är detsamma, alla gör exakt samma sak dag efter dag. Men för Tara fortsätter tiden att gå. Såret på hennes hand läker och hennes hår växer. Varje dag förklarar hon för Thomas vad som händer och varje dag tror han henne. Till slut tröttnar hon och flyttar in i gästrummet. Thomas saknar henne inte eftersom han tror att hon ska komma hem nästa dag. Tara inleder olika strategier för att stå ut. Hon skriver och promenerar, hon köper en stjärnkikare och gör sig vän med himlavalvet, hon sätter ett streck i dagboken för varje dag som passerar och när 18 november närmar sig på nytt reser hon till samma mässa och tar in på samma hotell.

"Om uträkning av omfång" är en hisnande utforskning av vår plats på jorden: av minne, tid, historia, kärlek, ensamhet och frihet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om uträkning av omfång 1
  2. +
  3. Om uträkning av omfång 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om uträkning av omfång 2 av Solvej Balle (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om uträkning av omfång 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Språket
    Erica (Falkenberg), 30 oktober 2023

    Det som jag främst tycker om är hur Balle skapar driv med språket och hur den större betydelsen vilar mellan raderna. Hur mycket kan rymmas i det lilla.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Solvej Balle