Kvinna sedd bakifrån (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (386.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2022-10-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ninni Holmqvist
ISBN
9789146240334

Kvinna sedd bakifrån Ljudbok

(38 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-07

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ida Ilstedts och Vilhelm Hammershøi träffas när Idas bror Peter tar med sig konstnärsvännen hem på sommarlov. När Vilhelm innan sommaren är över friar undrar många vad han ser i den unga Ida, särskilt svärmödrarna. Idas mor är psykiskt labil och verkar inte tro att någon alls vill ha Ida och Vilhelms mor är överhuvudtaget emot att hennes begåvade son ska gifta sig. Men bröllop blir det och paret beger sig till Paris, Italien och London för att leta motiv och bor däremellan på olika adresser i Danmark. Resorna till trots utvecklas Vilhelm alltmer till att bli den interiör- och porträttmålare han kommer att bli mest känd för, särskilt målar han Ida.

"Såhär skriver man stora kärleksromaner." Berglingske

"Vilken underbar roman." Jyllands Posten

"Mästerlig" Weekendavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinna sedd bakifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker livsberättelse
  -, 26 oktober 2022

  Ett enastående porträtt av en kvinna vid sidan av en stor konstnär. Hennes tankar och känslor skapar en levande förståelse av den besatthet och vånda hans konstnärskap innebär. Den skildrar också en livslång kärlek som inte är de stora ordens passion, utan av ett framväxande vacker beroendeskap. Jag skulle kunna lyssna på denna bok igen, bara för det rika språket och en förträfflig uppläsning som gör boken rättvis.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jesper Wung-Sung

 • Vad bestämmer jag?

  Jesper Wung-Sung

  Pappan och Barnet satt på stranden och tittade ut över vattnet. Det var verkligen stort. HAVET. Så stort att man nästan blev rädd. Vad ska jag bli när jag blir stor? frågade Barnet. Det bestämmer du själv, svarade Pappan. Men sedan är det nästan s...

 • Last Execution

  Jesper Wung-Sung

  Called brilliantly devastating in a starred review from Kirkus Reviews, this award-winning, mesmerizing novel, based on the chilling true story of the last execution in Denmarks history, asks a question that plagues a small Danish town: does a fif...