Rent hus (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-01-24
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Hanna Nordenhök
ISBN
9789146240471

Rent hus E-bok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2024-01-24

Styckköp

142

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Den är redan här - årets bästa roman." Katarina Wikars, P1

"Alia Trabucco Zerán har skrivit en hypnotisk mardröm." Fernanda Melchor.

En liten flicka har dött under märkliga omständigheter och ett hembiträde berättar sin historia inifrån en fängelsecell. Kvinnan heter Estela, och har lämnat sin mor och ett fattigt liv på landsbygden för att bli tjänsteflicka hos en välbärgad familj i Santiago. I bekännelsens form rullas en skakande berättelse upp om alienation och maktlöshet, med förgreningar in i det chilenska klassamhällets mörkaste vrår.

"Rent hus" är en roman om de som tjänar och med sina arbetande kroppar offras i ett skoningslöst system. På en elektrifierande och beroendeframkallande prosa som hyllats av kritiker och läsare skildrar Alia Trabucco Zerán människor infångade i ett samhällstillstånd där varje försök till ömhet tycks dömt att krossas under ojämlikhetens tyngd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rent hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 25 januari 2024

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag läser mest svenska böcker, och ibland några engelska eller amerikanska. Väldigt sällan läser jag böcker från andra länder. Men nu har jag läst en bok från en kvinnlig författare från Chile. Och det ångrar jag verkligen inte, för den här boken var mycket bra. Det är en roman, men den innehåller även en spännande historia. Väldigt annorlunda skriven var den, och jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Rebecka Hemse. Jag kan verkligen rekommendera denna välskrivna och berörande roman.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alia Trabucco Zerán